Työskentelemme kestävästi tuotetun puuvillan puolesta

Ruotsin johtavana kodintekstiili- ja sisustustarvikeketjuna, Hemtex pyrkii kohti kestävämmin tuotettua puuvillaa – onhan puuvilla meidän tärkein raaka-aineemme. Olemme asettaneet tavoitteeksi, että Hemtexin omissa tuotteissa käytetty puuvilla tulee kestävämmistä lähteistä vuoteen 2020 mennessä.


Maailmanlaajuinen puuvillateollisuus

Puuvilla on pitkälti tärkein raaka-aina kansainvälisessä tekstiiliteollisuudessa. Puuvillantuotanto työllistää yli 250 miljoonaa ihmistä ja on monille maille tärkeä tulonlähde. Samanaikaisesti puuvillantuotanto aiheuttaa suuren rasituksen ympäristölle käyttämällä valtavasti vettä, kemikaalisia torjunta-aineita ja lannotteita.


Kestävämmin tuotettua puuvillaa


Hemtex on ollut vuodesta 2007  Better Cotton Initiativen, BCI:n, jäsen. Aloitteen tavoitteena on vähentää puuvillanviljelyn terveys- ja ympäristöhaittoja ja lisätä perinteisen viljelytavan taloudellisuutta nykyisestä tasosta. Pääsemme kohti tavoitteitamme järkevimmin vähentämällä keinokastelun, torjunta-aineiden ja keinolannoitteiden käyttöä.

BCI:n tavoitteena on muuttaa maailmanlaajuista puuvillantuotantoa kehittämällä Better Cottonista tavallinen kestävä tuote. Saavuttaakseen sen, BCI tekee yhteistyötä useiden puuvillan tuotantoketjuun kuuluvien toimijoiden kanssa edistämällä jatkuvia parannuksia ympäristölle, viljelijöille ja taloudelle puuvillantuotantoalueilla. 

- Better Cotton auttaa meitä saamaan Hemtexin puuvillan kestävämmistä lähteistä. Tutkimme tietenkin myös muita kestävämpiä vaihtoehtoja, kuten ekologinen puuvilla tai kierrätyspuuvilla tai muita kestävämpiä kuituja, kuten Tencel®, sanoo Petra Petterson, Hemtexin kestävyyskysymysten vastaava. Tavoitteemme on asetettu vuoteen 2020 – ja työskentelemme tehdäksemme nämä tuotteet näkyvämmiksi asiakkaillemme.


Ympäristöystävällinen puuvilla 

Ympäristöystävällinen puuvilla viljellään käyttämättä kemiallisia torjunta-aineita tai lannoitteita eikä sisällä geneettisesti muunneltuja kuituja (GMO).   Hemtexin ympäristöystävällisen puuvillan tarkastaa ja sertifioi GOTS – maailman johtava ympäristömerkki, joka ottaa huomioon sekä ympäristövaikutukset, että sosiaalisesti vastuullisen tuotannon. Se sisältää ympäristökriteerit värjäykselle ja tuotannolle. Kaikki GOTSin tarkastama ja sertifioima puuvilla voidaan jäljittää. 


Kierrätetty puuvilla

Kierrätetyt kuidut ovat tuotannosta ylijäänyttä materiaalia tai käytetystä materiaalista kierrätettyjä. Käyttämällä kierrätettyjä kuituja säästämme maapallon resursseja vähentämällä raaka-aineiden kulutusta ja jätteen määrää.