Käytämme evästeitä parantaaksemme sivujemme toimivuutta ja helpottaaksemme vierailuasi. Jatkamalla sivuillemme hyväksyt evästeidemme ehdot. Lue lisää

Materiaaliopas

Millaista materiaalia valitsisin kodintekstiileihini?
Mikä on satiinin ja percalen ero?
Hengittääkö untuva?

Eri materiaalien ja kangaslaatujen erot riippuvat kudontatekniikasta ja raakamateriaaleista. Monet tekstiilimme koostuvat eri puuvillalaaduista. Hemtexin peitteet ja tyynyt puolestaan sisältävät untuvaa tai kuitua.

Percale
Jos viihdyt vuoteessasi, tulet rakastumaan percalepuuvillaan! Percale on nimittäin lakanalaatu, joka tuntuu juuri niin ylelliseltä iholla kuin se näyttääkin. Kangas kudotaan parhaasta, hienoksi kammatusta puuvillastamme.
Lue lisää percalesta


Pellava
Pellavan laatu tuntuu konkreettisesti iholla, eikä pellavan upeasti hohtavaa pintaa muut kangaslaadut voi päihittää. Materiaalina pellava itsessään hylkii likaa, ja ohutkuituiselle pellavakankaalle riittää hellävaraisempi pesu.
Lue lisää pellavasta


Flanelli
Harvalla materiaalilla on samanlaista hyvää mainetta kuin flanellilla – ja tuo maine on täysin oikeutettu. Flanelli sekä näyttää että tuntuu ihanan pehmeältä! Flanellin tuntua voit ihastella joissakin pussilakanoissamme sekä pyjamissamme.
Lue lisää flanellista


Villa
Kun aluskerrastojen ja urheilusukkien valmistajat haluavat pyrkiä täydellisyyteen valmistamiensa tuotteiden laadussa, he valitsevat villan. On vaikea kuvitella, mikä materiaali voisi olla villaa kauniimpi, lämpimämpi tai luonnollisempi.
Lue lisää villasta


Frotee
Frotee on paljon muutakin kuin hyvännäköinen materiaali. Kaikki alkaa valmistusmateriaalista eli pitkäkuituisesta, puhtaasta puuvillasta. Frotee on kudottua kangasta, jossa valmiin kankaan laatuun vaikuttavat muun muassa langan paksuus ja se, kuinka voimakkaasti kehrättyä lanka on.
Lue lisää froteesta


Kuitu
Kuitu on helppohoitoinen materiaali, joka kestää hyvin pesusta toiseen ja kuivuu nopeasti. Nykypäivän kuitupeitteet ovat keveitä ja ilmavia. Tyynyt puolestaan ovat kimmoisia ja kestävät käytössä pitkään.
Lue lisää kuidusta

Satiini
Jos haluat lakanan, joka on yhtä miellyttävä silmälle kuin se tuntuu ihoa vasten, sinun kannattaa valita satiininen pussilakanasetti. Hemtexin satiinilakanat ovat satiinikudottua puuvillaa. Ne ovat miellyttävän pehmeitä, ja niissä on kaunis, silkinhimmeä kiilto.
Lue lisää satiinista


Kreppipuuvilla
Haluatko seurata makuuhuoneen sisustuksessa vuodenaikoja? Tutustu silloin kreppipuuvillaan. Kreppipuuvilla on lakanalaatu, jota olemme ajatelleet erityisesti kesää varten – se näkyy lakanoiden ulkonäössä ja tuntuu käytössä ihoa vasten.
Lue lisää kreppipuuvillasta


Puuvilla
Siististi pedattu, kutsuva vuode nostaa arjen elämänlaatua, niin lattealta kuin se ehkä kuulostaakin. Puuvilla on helppohoitoista ja kestävää, ja sopii siksi erinomaisesti arkikäyttöön. Puuvilla on myös hyvä perusta jokaiseen liinavaatekaappiin.
Lue lisää puuvillasta


Fleece
Verrattuna klassisiin materiaaleihin, kuten villaan ja pellavaan, voi fleecen sanoa olevan uusi tulokas. Ja se on tullut jäädäkseen!
Lue lisää fleecestä


Untuva
Nokoset pehmeän, vastapedatun untuvapeiton alla – sitä tunnetta on vaikea voittaa. Sanotaan, että untuva hengittää: se tarkoittaa että untuvapeitto päästää lävitseen iholta haihtuvan kosteuden.
Lue lisää untuvasta

Tuotteet
Tuotteita ei löytynyt