Luo kesäinen juhannuskattaus!

Kedolta kerätyt luonnonkukat kuuluvat juhannukseen. Unelmakattaus syntyy, kun asettelet kauniiseen maljakkoon kedolta kerättyjä luonnonkukkia. Kata pöytään myös kaunis tarjotin sekä kesäinen pintakäsitelty pöytäliina kukkakuosilla. Täältä löydät suosikkimme juhannuskattaukseen.

1. Kesäiset tarjottimet
Kesäinen tarjotin on oiva ratkaisu, mikäli vietätte juhannusta puutarhassa. Astiat on helppo kantaa ulos kauniilla tarjottimella ja sateen yllättäessä juhlapöydän saa myös nopeasti tyhjennettyä. Valitse rohkeasti kesäinen ja kukallinen tarjotin, joka on myös tyylikäs ja näyttävä yksityiskohta.

2. Juhannuskoriste
Muista pienet, mutta ratkaisevat yksityiskohdat kattauksessa. Esimerkiksi juhannussalko messinkijalalla on tyylikäs lisä kattaukseen!

3. Kauniit maljakot
Kedon kauneimmat kukat soveltuvat yhtä hyvin seppeleiksi kuin juhannuspöytään. Vinkki! Kata pöytä erikokoisilla maljakoilla ja anna kukkien tuoksun leijailla puutarhaan!

4. Pintakäsitellyt pöytäliinat
Kata juhannuspöytä pintakäsitellyllä pöytäliinalla ja vältyt likapyykiltä juhlien jälkeen. Pintakäsitelty pöytäliina on helppo pyyhkiä puhtaaksi kostealla rätillä. Pintakäsiteltyjä pöytäliinoja löytyy kesän kauniissa sävyissä, kukkakuosilla ja erikokoisena. Nautitaan huolettomasta juhannuksesta!

5. Särkymättömät lasit
Kata juhannuspöytään särkymättömät lasit, jotka kestävät juhlasta toiseen. Lasit soveltuvat niin limonadille, kuplajuomalle kuin myös kesäiselle virvoitusjuomalle.

Tee ihana juhannuskattaus!

Pian pääsemme viettämään kesän odotetuinta juhlaa, juhannusta! Ihanat niittykukat koristavat kattauksia ja pöydät notkuvat kesäherkkuja; uusia perunoita, silliä ja tietysti makeita mansikoita. Saunan kuumat löylyt ja pulahdus virkistävään veteen kruunaa päivän. Vihdoin on kesä!

1. Mausta snapsi rosmariinin oksalla tai lisää ruokailuveteen kesäisiä makuja kuten mansikkaa ja minttua tai inkivääriä ja sitruunaa.


2. Sido servietteihin kaunis oksa. Valitse jotain mitä puutarhastasi löytyy, esimerkiksi syreeninoksa, kaunis kukka tai ruohosipulin korsi.


3. Pidä hyttyset loitolla hyttyskynttilän avulla. Tee se itse asettelemalla lasikulhoon rosmariinin oksa, muutama siivu sitruunaa ja limeä ja täytä lopuksi lämpimällä vedellä. Voit lisätä myös muutaman pisaran eteeristä öljyä esimerkiksi eukalyptusta. Laita lopuksi veteen kelluva kynttilä ja hyttyset kaikkoavat!

Sanotaan, että kukilla on maagisia voimia. Olet varmasti kuullut perinteestä, jossa juhannusaattoiltana poimitaan seitsemän eri kukkaa, jotka laitetaan tyynyn alle yöksi. Yöllä tulet näkemään unta tulevasta rakkaudestasi.

Tarun mukaan tulee kukat poimia vasemmalla kädellä täysin hiljaisuudessa ja ha vieläpä kiivetä takaperin seitsemän aidan yli. Mikäli tämä vaikuttaa haastavalta voi toivoa, että ihanat kedonkukkapussilakanat ajaisivat saman asian. Ne ovat ihanan pehmeät ja kuvioitu maagisilla kesäkukilla.

Etsi näitä kukkia:
Siankärsämö
Päivänkakkara
Valkoapila
Keltamaite
Niittyleinikki
Koiranputki
Maksaruoho

Mehiläiset kiittävät, jos saavat pitää kukkansa luonnossa. Joten ota mukaan juhannuskimppusi ulos aamulla ja laita se maljakkoon aamupalapöydälle.