• Info
  • Vaihto- ja palautusoikeus

Vaihto- ja palautusoikeus

Päivitetty 6.2.2024

Haluamme sinun tietysti olevan tyytyväinen hankkimiisi kodintekstiileihin ja sisustustuotteisiin.

Hemtexin myymälöissä ja verkkokaupassa on 30 päivän palautusoikeus ja 30 päivän vaihto-oikeus myymälässä. Suurien huonekalujen palautusoikeus on 14 päivää.

Säilytäthän kuitin ja alkuperäispakkaukset ostoksistasi. Katso tarkemmat tiedot palautus- ja vaihto-oikeudestasi verkkokaupan sopimusehdoista. Suurien huonekalujen palautusoikeudesta voit lukea alta.

 

Tilauksen peruutusoikeus (suuret huonekalut)

Toivomme, että olet tyytyväinen tuotteeseesi, mutta jos kadut ostoasi, tarjoamme 14 päivän lainmukaisen tilauksen peruutusoikeuden.

Tilauksen peruutusoikeus antaa sinulle yksityishenkilönä oikeuden tarkastaa tuote ilman lisäkustannuksia ennen sen palauttamista peruutusajan kuluessa. Jos tuote on vain testattu tai tarkastettu samalla tavalla kuin tavallisessa myymälässä, sinulla on oikeus saada täysi palautus ostohinnasta ja toimituskuluista. Jos tuotetta on käytetty (peruutusajan kuluessa) ja sen arvo on sen vuoksi alentunut, Hemtex AB vähentää ostohinnasta tuotteen objektiivisesti alentunutta arvoa vastaavan määrän ennen kuin se palauttaa loput ostohinnasta ja toimituskulut. Sinulla on 14 päivän palautusaika siitä päivästä alkaen, kun olet vastaanottanut tavarat. Jos et halua pitää tuotetta, sinun on palautettava se mahdollisimman pian sen vastaanottamisen jälkeen.

 

Vaihda/palauta huonekalut ja suuremmat tuotteet lähettämällä ne takaisin verkkokauppaan:

Hemtex.fi-sivustolta ostettujen huonekalujen ja isompien tavaroiden palautukseen sovelletaan erityissääntöjä. Jos et ole varma, miten esineesi luokitellaan, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@hemtex.fi. Kun käytät peruutusoikeutta suurten huonekalujen palauttamiseen, sinun on otettava yhteyttä Hemtexin asiakaspalveluun. Asiakas maksaa palautuslähetykset, ja huonekalut on palautettava niiden alkuperäispakkauksessa. Ota yhteyttä asiakaspalveluun osoitteessa asiakaspalvelu@hemtex.fi sopiaksesi palautuksesta.

Jos alkuperäinen pakkaus on rikkoutunut, olet vastuussa siitä, että tavarat on pakattu hyvin kuljetusta varten. Rahdinkuljettaja voi kieltäytyä ottamasta vastaan tavaroita, joiden pakkaus on selvästi puutteellinen. Kaikki palautetut tavarat tarkastetaan niiden vastaanottamisen jälkeen, jotta voidaan määrittää mahdollinen vähennys palautuksen määrästä.

Jos tavara palautetaan vahingoittuneena, siitä puuttuu alkuperäispakkaus tai jos tavara ei näytä uudelta, palautussummasta tehdään vähennys seuraavin hinnoin:

Pakkauksen vaurioituminen tai alkuperäispakkauksen puuttuminen johtaa vähintään 25 prosentin vähennykseen palautussummasta. Tuotteen vaurioituminen tai jos tuote näyttää käytetyltä, palautusmaksusta vähennetään vähintään 50 %.

Tavarat, jotka on toimitettu litteinä (esim. pöytälevy), ja tavarat, jotka on koottu, antavat vähintään 50 % alennuksen palautushinnasta. Tavara on palautettava koottuna. Älä pura koottua tuotetta.

 

Rahojen palautus

Rahanpalautukset tehdään samalla maksutavalla, jota käytit ostoksesi yhteydessä. Kaikki Hemtex.fi-sivustolta ostettujen tuotteiden palautukset tehdään Klarnan kautta. Et saa rahaa takaisin, jos palautus tehdään myymälässä. Saat palautusvahvistuksen Klarnalta 30 minuutin kuluessa palautuksen suorittamisesta. Huomaa, että tapahtuman käsittely voi kestää jopa 14 päivää.