• Info
  • Verkkokaupan sopimusehdot

Verkkokaupan sopimusehdot

Päivitetty 27.6.2023

Luottamuksesi on meille tärkeää. Huolehdimme siitä, että voit luottavaisin mielin tehdä ostoksia verkkokaupassamme. Haluamme varmistaa, että voit tehdä ostoksia helpoilla ja selkeillä ehdoilla. Sopimusehtoihimme voi tutustua alla. Tilaukseen sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia ehtoja, joihin asiakkaan tulee tutustua aina ennen tilausta. Ehtoihin voi tulla muutoksia ja sen vuoksi on tärkeä tutustua ehtoihin aina ennen tilaamista.

Teet ostoksia verkkokaupassamme turvallisesti kortilla, verkkopankkimaksulla ja laskulla.
Sinulla on aina 30 päivän palautusoikeus. Nyt tarjoamme pidennetyn vaihto- ja palautusoikeuden joulukaudeksi aina 10.1.2024 asti.
Palauta helposti myymälöihimme.
Henkilötietosi säilyvät meillä turvassa. Emme koskaan jaa niitä kolmansille osapuolille.

1. Yleistä

Tämän verkkosivuston sisältö on tekijänoikeudellisesti suojattu, ja se kuuluu Hemtex Ab:lle. Sivuilla voi olla linkkejä muille sivustoille, joiden turvallisuudesta ja valvonnasta tai joiden sisällöistä emme vastaa. Hemtexin verkkokaupassa tehdyistä ryöstöyrityksistä tai huijauksista ilmoitetaan aina poliisille. Hemtex pidättää oikeuden purkaa kaupan, jos on aihetta epäillä huijausta. Kun asiakas luovuttaa Hemtexille sähköpostiosoitteensa tai puhelinnumeronsa, hän suostuu vastaanottamaan sähköpostitse esimerkiksi unohtamansa salasanan ja tekstiviestitse tiedon saapuneesta tilauksestaan.

2. Tuotteen esittely ja hinnat

Huolehdimme siitä, että tuotteet näkyvät sivuillamme selkeästi ja oikein. Emme voi kuitenkaan taata, että värit vastaavat täysin todellisuutta, sillä värientoisto riippuu viime kädessä asiakkaan tietokoneen ja näytön asetuksista. Yleensä kaikkia kotisivuilla esillä olevia tuotteita saa Hemtexin verkkokaupasta, mutta poikkeuksia voi esiintyä. Mikäli jokin tuote on loppu verkkokaupasta, siitä on ilmoitettu ko. tuotteen yhteydessä. Hemtex pidättää oikeuden kotisivuilla esiintyviin mahdollisiin varasto- ja tuotetietovirheisiin.

3. Tuotearvostelut

Ostaessasi tuotteen meiltä tulemme lähettämään sinulle sähköpostiviestin saatuasi tuotteen, jossa pyydämme sinua lähettämään meille tuotearvostelun. Toimimme näin saadaksemme verkkosivuillemme julkaistavia asiakkaidemme tuotearvosteluja. Mikäli päätät jättää meille tuotearvostelun, on se samalla suostumus sen julkaisulle.

4. Hinnat

Tuotteiden hinnat näkyvät euroina. Hemtex pidättää oikeuden kotisivuilla esiintyviin mahdollisiin hintavirheisiin. Verkkokaupassa olevat tarjoushinnat ja valikoima voivat erota myymälöissä voimassa olevista hinnoista ja valikoimasta. Alennetut tuotehinnat ovat voimassa niin pitkää kuin tavaraa riittää, mikäli muuta voimassaoloaikaa ei olla ilmoitettu.

5. Maksutavat

Hemtexin verkkokaupassa voit ostaa tuotteita Klarna Checkoutilla, johon kuuluvat seuraavat maksutavat: 

Lasku 14pv
Joustava erämaksu
Osta nyt, maksa myöhemmin
Korttimaksu (Visa, MasterCard, American Express)
Verkkopankkimaksu

Lasku
Mikäli valitsen laskuvaihtoehdon, lähetetään tuotteet sinulle aina väestörekisteriosoitteeseesi. HUOM! Klarna-lasku lähetetään vain sähköpostiisi, siihen sähköpostiin, jonka olet antanut tilausta tehdessäsi. Lue lisää Klarnan laskuehdoista tästä. Klarna-laskun ehdot

Osamaksu
Mikäli haluat maksaa tilauksesi erissä, tarjoamme sinulle vaihtoehdoksi Klarna-tilin. Lue lisää Klarna-tilistä tästä. Lue lisää Klarna-tilistä tästä.

Lue Klarnan Checkoutin ehdot tästä.
Tutustu Klarnan tietosuojaselosteeseen tästä.

6. Toimitustavat ja paketin nouto

Postnord toimittaa kaikki tilaukset keskusvarastoltamme. Toimitusaika on normaaliolosuhteissa 6-9 arkipäivää noutopisteelle tai asiakkaan kotiin (päiväsaikaan) olettaen, että tuotteet löytyvät keskusvarastoltamme. Toimitusaika myymälöihimme on 6-9 arkipäivää keskustavarastoltamme Ruotsista. Voit myös erikseen valita Klikkaa & Nouda -palvelun, jolloin pakettisi pakataan myymälästä löytyvillä tuotteilla. Mikäli tilaustasi ei voida pakata myymälästä täydellisenä, saat siitä tekstiviestitse ilmoituksen. Klikkaa & Nouda -tilaukset on noudettavissa myymälästämme 3 tunnin sisään.

Mikäli tilauksen toimitus ei ole tapahtunut kohtuullisessa ajassa, on asiakkaalla oikeus peruuttaa tilauksensa. Jos toimitus on myöhässä, on asiakkaan suositeltavaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@hemtex.fi.

Emme vastaa myöhästyneiden toimitusten aiheuttamista haitoista. Toimitamme tilauksia vain Suomeen, valitettavasti emme tällä hetkellä pysty toimittamaan Ahvenanmaalle. Mikäli asiakas onnistuu teknisen häiriön vuoksi tilaamaan tuotteet Ahvenanmaalle, emme voi hyvittää tai vastaanottaa palautuksia tilauksesta.

Mikäli osa tilaamistasi tuotteista ei pakkaushetkellä ole toimitettavissa, toimitamme vain osan tilauksesi tuotteista ja teemme puuttuvien tuotteiden osalta sinulle hyvityksen. Mikäli olet ollut oikeutettu ilmaiseen toimitukseen (yli 100 €:n tilaukset ja Club Hemtexin -jäsenen yli 59,95 tilaukset) ja osa tuotteista joudutaan sinulle hyvittämään tuotepuutosten vuoksi, emme luonnollisestikaan veloita sinulta toimitusmaksua. Saat erikseen tiedon, mikäli tilauksesi on pakattu useampaan lähetykseen.

Asiakkaan tulee noudon yhteydessä esittää voimassa oleva henkilötodistus (passi, henkilökortti tai ajokortti). Huomioithan, että myymälästä valtakirjalla noutavan tulee esittää valtakirja, josta ilmenee tilausnumero, valtuutetun nimi ja henkilötunnus täydellisenä, asiakkaan nimi ja henkilötunnus täydellisenä sekä päiväys ja valtakirjan antajan allekirjoitus. Lisäksi valtakirjalla noutavan on todistettava oma henkilöllisyytensä henkilötodistuksella.

7. Toimituskulut

Tarjoamme sinulle ilmaisen toimituksen*, mikäli valitset tilauksesi noutopaikaksi myymälämme tai tilauksesi summa ylittää 100 € (Club Hemtexin -jäsenille ostoraja on 59,95). Toimituskulu postipaketeille on 5,95 € (sis. alv.) ja kotiinkuljetukselle 14,95 € (sis. alv.) ja raskaiden tuotteiden, kuten huonekalujen kotiinkuljetukselle 69,95 (sis. alv.).

*Ei koske huonekaluja. Huonekalujen toimitus myymälään maksaa 9,90 €. Tätä maksua ei palauteta, mikäli asiakas palauttaa tuotteet.

 

8. Pakettien säilytys ja noutamattomat paketit

Säilytämme pakettiasi valitsemassasi noutopisteessä 7 päivän ajan. Sinulla on mahdollisuus pidentää säilytysaikaa 7 päivällä Postnordin applikaatiossa. Tällöin paketin säilytysaika on 14 vuorokautta. Kotiin kuljetetut paketit yritetään toimittaa asiakkaalle kahdesti ennen kuin ne palautuvat lähettäjälle. Huomioithan, että veloitamme 15 euroa (sis. alv.) posti- ja käsittelykuluja noutamattomista postipaketeista, jotka palautuvat meille Postnordin noutopisteestä. Kotiinkuljetukstoimituksissa, jossa lähetystä ei ole voitu toimittaa, veloitetaan asiakkaalta palautuksen todelliset palautuskulut. Maksu veloitetaan samalla tavalla, jolla tilaus tehtiin. Mikäli kadut ostostasi sen jälkeen, kun se on sinulle lähetetty, nouda pakettisi normaalisti ja tee sen jälkeen palautus. Muutoin pakettisi palautuu meille noutamattomana ja perimme noutamattoman paketin palautuskulun automaattisesti.

Myymälään toimitetut tilaukset säilyvät 14 vuorokautta ja erikoisisot paketit kuten huonekalut 7 vuorokautta, jonka jälkeen ne peruutetaan ja puretaan. Myymälään toimitetuista noutamattomista paketeista emme peri noutamattoman paketin kulua. Huonekalujen myymälätoimituksissa emme kuitenkaan palautua huonekalun myymälätoimituskulua 9,90 € (ks. kohta 7).

9. Toimitusvahingot

Vastaamme toimituksen aikana tapahtuneista tuotevahingoista tai paketin katoamisesta. Mikäli päätät palauttaa paketin meille, vastaat itse palautuksesta.

10. Vaihto- ja palautusoikeus

Tilaamillasi tuotteilla on täysi palautusoikeus 30 päivän ajan tuotteiden vastaanottamispäivästä lähtien. Mikäli haluat vaihtaa tuotteen, onnistuu se myymälässämme tai palauttamalla tuotteen postipakettina (palautuskulu 6,95) ja tekemällä uuden tilauksen. Sinulla on oikeus avata myyntipakkaus (ei koske hygieniatuotteita*) ja katsoa tuotteita, mutta tuotteet tulee palauttaa alkuperäisessä pakkauksessaan käyttämättöminä, vahingoittumattomina ja puhtaina. 

Jos kaikki tilatut tuotteet palautetaan vahingoittumattomina, palautetaan tilauksen summa kokonaisuudessaan sisältäen tilauksen postikulut, postipaketeista perimme palautuskulun 6,95, joka vähennetään sinulle palautettavasta summasta. Verkkokaupasta ostetut tuotteet voi palauttaa myös Hemtex-myymälään. Huom! Suurien tuotteiden, kuten huonekalujen palautus on mahdollista VAIN myymäläämme.

Vaihto- ja palautusaika alkaa siitä päivästä, jolloin olet vastaanottanut tilaamasi tuotteen.

Palautus postitse
Jos haluat palauttaa postitse tilaamiasi tuotteita pakettina, ole yhteydessä asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@hemtex.fi. Asiakaspalvelu toimittaa sinulle palautuskupongin ja osoitetarran. Palautathan tuotteet niiden alkuperäispakkauksessa. Hyvitys tehdään Klarnan toimesta 14 päivän sisällä samalla maksutavalla, jolla olet tuotteen alun perin maksanutkin. Postipaketin palautuskulu on 6,95, joka vähennetään sinulle palautettavasta hyvityksestä.

Palautus myymäläämme
Mikäli palautat tuotteen tai vaihdat sen toiseen tuotteeseen myymälässämme, tulee tilauksesi tilausnumero näyttää myymälässä. Otathan mukaan myös alkuperäispakkauksen. Hyvitys tehdään Klarnan toimesta 14 päivän sisällä samalla maksutavalla, jolla olet tuotteen alun perin maksanutkin.

*Huomioithan, että hygieniasyistä tulee palautettavien vuodevaatteiden, peittojen ja tyynyjen olla avaamattomissa pakkauksissa.

Katso usein kysytyt kysymykset tästä.

11. Reklamaatiot

Jos jostain syystä saat virheellisen tai väärän tuotteen, vastaa Hemtex virheellisestä tuotteesta joko toimittamalla sinulle maksutta uuden tuotteen tai maksamalla sinulle tuotteen ostohinnan takaisin. Mikäli ostohinta palautetaan sinulle, käytetään samaa maksutapaa, mitä olet käyttänyt ostotapahtuman yhteydessä. Jos huomaat tuotteen olevan rikki tai viallinen, tulee sinun olla mahdollisimman pian yhteydessä Hemtexin asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@hemtex.fi. Mikäli haluat purkaa kaupan, palautetaan maksu sinulle 30 päivän kuluessa siitä, kun Hemtex on vastaanottanut virheellisen tuotteen. 

Jos virheellinen tuote palautetaan Hemtex-myymälään tai vaihdetaan siellä toiseen tuotteeseen, tulee alkuperäinen lähetyslista/nettikaupan kuitti näyttää myyjälle.

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

12. Henkilötietojen käsittely

Hemtex käyttää antamiasi henkilötietoja Suomen kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Lue lisää tavastamme käsitellä henkilötietojasi tästä. Mikäli toivot tietosuojalain mahdollistamaa henkilötietojesi käsittelyn rajoitusta, emme välttämättä pysty täyttämään velvoitteitamme sinua kohtaan sinä aikana, kun käyttöä on rajoitettu.

13. Turvallisuus

Kaikki maksutapahtuvat verkkokaupassa tapahtuvat Klarnan toimesta, jolla on PCI-DSS turvallisuussertifikaatti. Sinulla on aina oikeus saada tietoja sinusta tallennetuista henkilötiedoista sekä oikeus pyytää tietojen poistoa tai korjausta, jos ne ovat virheellisiä tai eivät ole enää ajankohtaisia. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@hemtex.fi

14. Ylivoimainen este

Ylivoimaiseksi esteeksi luokitellaan yrityksen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella oleva este, kuten esimerkiksi työtaistelut, henkilökunnan sairastuminen, viranomaisten päätökset, häiriöt kuljetuksissa sekä tuonti- ja vientikiellot. Tällaisen sattuessa kohdalle ei Hemtex vastaa sen aiheuttamista viivästyksistä ja mahdollisista vahingoista. Jos ylivoimainen este jatkuu pidempään kuin kaksi kuukautta, on sekä asiakkaalla että Hemtexillä oikeus purkaa tilaukset ilman vahingonkorvaus- tai viivästysseuraamuksia.

Yhteystiedot

Hemtex Oy
Y-tunnus: 1650251-5
Osoite: Metsänneidonkuja 12, 02130 Espoo
Asiakaspalvelu
Sähköposti: asiakaspalvelu@hemtex.fi