Pyyhkeiden hoito-opas

Huolehdi hyvin käsi- ja kylpypyyhkeistäsi

Jotta pyyhkeesi säilyvät pitkään hyvänä on tärkeää, että hoidat niitä oikein. Mitä paremmin niistä huolehdit sen pidempään ne säilyvät hyvinä!


7 nopeaa vinkkiä, jonka avulla pyyhkeesi pysyvät hyvinä pitkään

1. Pese uudet pyyhkeet aina ennen ensimmäistä käyttökertaa. Näin ne saavat paremman imukyvyn.
2. Vedä pyyhkeen kulmista pesun jälkeen. Liike vapauttaa pesunaikana kiinnipainuneita froteelankalenkkejä ja tekee pyyhkeestä taas ilmavamman.
3. Pese pyyhkeet 60 asteessa.
4. Käytä pesuainetta kohtuudella. Pesuaineen yliannostelu johtaa helposti siihen, ettei pesukoneesi pysty huuhtelemaan pyyhkeitä puhtaaksi pesuaineesta.
5. Vältä huuhteluaineen käyttöä, kun peset pyyhkeitä. Huuhteluaineen käyttö heikentää pyyhkeen imukykyä, vaikka se tekeekin niistä ihanan pehmeitä.
6. Kuivaa pyyhkeesi kuivausrummussa, jos haluat pyyhkeistäsi erittäin pehmeitä ja ilmavia. Mikäli olet mieltynyt karheampiin pyyhkeisiin, suosittelemme kuivaamaan pyyhkeet ripustamalla. Huomioi, että pyyhe voi kulua ja menettää väriä nopeammin, jos käytät rumpukuivausta.
7. Pese pyyhkeet pian sen jälkeen, kun ne ovat likaantuneet. Näin lika ja mahdolliset tahrat eivät pääse pinttymään kankaaseen. Muista myös tämä yksinkertainen sääntö: veri lähtee kylmällä, marjatarhat kuumalla.