Vuodevaatteiden materiaaliopas

Millaista materiaalia valitsisin vuodevaatteisiini? Mikä on satiinipuuvillan ja percalen ero? Mikä materiaali sopii mihinkin vuodenaikaan? Eri materiaalien ja kangaslaatujen erot riippuvat kudontatekniikasta ja raakamateriaaleista. Monet tekstiilimme koostuvat eri puuvillalaaduista. Tutustu eri materiaaleihin ja valitse itsellesi sopivat vaihtoehdot.

Percale

Ylellistä ja viileää

Jos viihdyt vuoteessasi jo nyt, tulet rakastamaan percalelakanoitasi! Percale on nimittäin lakanalaatu, joka tuntuu juuri niin ylelliseltä iholla kuin se näyttääkin. Kangas kudotaan parhaasta, hienoksi kammatusta puuvillastamme.

Lue lisää percalesta »

Satiini

Pehmeää ja kiiltävää

Jos haluat lakanan, joka on yhtä miellyttävä silmälle kuin se tuntuu ihoa vasten, sinun kannattaa valita satiininen pussilakanasetti. Hemtexin satiinilakanat ovat satiinikudottua puuvillaa. Ne ovat miellyttävän pehmeitä, ja niissä on kaunis, silkinhimmeä kiilto.

Lue lisää satiinista »

Pellava

Viileää ja kevyttä

Pellavan laatu tuntuu konkreettisesti iholla, eikä pellavan upeasti hohtavaa pintaa muut kangaslaadut voi päihittää. Materiaali on myös käytännöllinen, sillä se hylkii likaa ja imee kosteutta.

Lue lisää pellavasta »

Peruspuuvilla

Kestävää ja helppohoitoista

Tavallisin ja yksinkertaisen materiaaleista on ns. palttina eli peruspuuvilla. Sen kudonnassa yhtä paksut loimi- ja kudelangat kudotaan yhteen yksi toisensa jälkeen.

Lue lisää peruspuuvillasta täällä »

Flanelli

Pehmeää ja pöyheää

Harvalla materiaalilla on samanlaista pehmeyden mainetta kuin flanellilla – ja tuo maine on täysin oikeutettu. Ihana pehmeä flanelli sopii täydellisesti kylmiin vuodenaikoihin.

Lue lisää flanellista »

Kreppipuuvilla

Ilmavaa ja viileää

Haluatko seurata makuuhuoneen sisustuksessa vuodenaikoja? Tutustu silloin kreppipuuvillaan, jonka aaltoileva pinta luo ilmataskuja ja tuntuu siten viileältä iholla.

Lue lisää kreppipuuvillasta »