Viileä peitto

Jos sinulle tulee helposti kuuma nukkuessasi, peitto kannattaa vaihtaa ohuempaan ja kevyempään.

Peitto, jossa on vähemmän täytettä on tietenkin viileämpi kuin peitto, jossa on paljon täytettä, mutta on myös muita seikkoja, jotka vaikuttavat peiton lämpöominaisuuksiin - materiaalista riippuen.


Viileät untuvapeitot

Jos etsit viileää untuvapeittoa, tulee sinun valita untuvapeitto, jossa on enemmän höyhentä kuin untuvaa. Höyhen tekee peitosta vähemmän ilmavan ja siten viileämmän. Pienempi grammapaino kertoo myös ohuudesta ja viileydestä. Myös peiton läpi ommellut tikkaukset tekevät untuvapeitosta viileämmän.


Viileät kuitupeitot

Jos haluat mieluummin kuitupeiton, tarkista, kuinka paljon peitto painaa. Mitä pienempi grammamäärä, sitä viileämpi peitto. Viileissä kuitupeitoissamme on jonkin verran eroa, joka riippuu peiton sisältämästä kuidusta. Ontelokuitu muistuttaa koostumukseltaan untuvapeittoa. Myös päälliskankaan lankatiheys vaihtelee ja kaikki nämä piirteet vaikuttavat peiton hintaluokkaan.


Viileät silkkipeitot

Silkkipeitot sopivat erityisesti allergikoille. Ne valmistetaan puhtaista luonnonmateriaaleista ja ovat täysin kemikaalittomia. Jos haluat viileä silkkipeiton, kannattaa katsoa peiton painoa. Mitä pienempi grammamäärä, sitä viileämpi peitto.

Extraviileät peitot

Extraviileitä peittoja on valikoimassamme sekä untuvasta, kuidusta että silkistä. Niissä on vielä vähemmän täytettä kuin viileissä peitossa ja sopivat unissaan hikoilevalle. Extraviileä peitto sopii erittäin hyvin kesäpeitoksi.

Untuva ja höyhen

Nokoset pehmeän untuvapeiton alla – sitä tunnetta on vaikea voittaa! Sanotaan, että untuva hengittää: se tarkoittaa, että untuvapeitto päästää lävitseen iholta haihtuvan kosteuden. Se myös siirtää tehokkaasti pois ylimääräistä lämpöä, mutta säilyttää kuitenkin juuri sopivan lämpötilan kehoa lähinnä olevassa ilmakerroksessa.

Kuitu

Kuiduilla täytetty peitto on sekä miellyttävä nukkua että helppohoitoinen. Kuitumateriaali on kevyttä ja ilmavaa ja se säilyttää elastisuutensa ja muotonsa pitkään. Se kestää pesemistä usein ja kuivuu nopeasti.

Silkki

Silkkipeitot valmistetaan mulperisilkistä, joka on puhdas luonnonmateriaali ja täysin kemikaaliton. Silkkiharsokerrokset tekevät peitosta kuivan ja ilmavan, joten punkit eivät viihdy siinä - siksi se sopii niin hyvin allergikoille.

Viileät peittomme