Silkki

Lue täältä lisää silkkipeitoista ja silkkityynyistä

Miksi silkki?

Silkki on puhdas luonnonmateriaali. Se on pehmeää ja kevyttä, lämmittää silloin kun on kylmä ja tuntuu viileältä silloin kun on kuuma. Lisäksi se on uskomattoman kestävää.

Miksi silkkipeitot sopivat allergikoille?

Silkkipeitot valmistetaan puhtaasta luonnonmateriaalista ja ne ovat täysin kemikaalittomia. Ne eivät sisällä nukkaa tai pieniä kuituja, ja ohut ja sileä silkkikuitu hylkii pölyä ja siirtää kosteutta pois. Silkkiharsokerrokset tekevät peitosta kuivan ja ilmavan, joten punkit eivät viihdy siinä. Silkki on vastustuskykyinen homeelle ja sienille.


Miten silkki valmistetaan?

Peitot valmistetaan kaikissa vaiheissa täysin käsin. Mulperisilkkiä saadaan mulperipuista, joissa silkkitoukat elävät mulperipuun lehdillä. Silkkitoukat ovat hyvin herkkiä ja jo pienikin määrä myrkkyä saattaa tappaa ne ja siksi mulperipuihin ei suihkuteta torjunta-aineita.
Peitot valmistetaan käsityönä. Kotelot pestään käsin pohjavedellä, jota otetaan 40 metrin syvyydestä, ei siis kraanavedellä, jossa voi olla klooria ja kalkkia. Silkkilangat vedetään irti koteloista vaiheittain aina vain suuremmiksi aloiksi, kunnes ne ulottuvat peiton reunasta reunaan.


Miten silkkipeitolla on niin pitkä käyttöikä?

Silkkikuidut ovat erittäin kestäviä. Peiton reunasta reunaan venytetyt silkkikuidut tekevät peitosta erittäin kestävän. Silkkipeitto kestää vähintään kymmenen vuotta, usein jopa koko ihmisiän. Kiinassa silkkipeitot kulkevat usein perintönä sukupolvelta toiselle.


Miten peitto voi olla lämmin talvella ja viileä kesällä?

Silkistä 97 % on puhdasta proteiinia. Peitosta 30-40 % on ilmaa, ja peitto on sekä hengittävä, että lämpöä pidättävä.


Miten silkkipeittoa tulisi hoitaa?

Peittoa ei tarvitse pestä, mutta se tulee tuulettaa noin kahdesti kuukaudessa. Tahrat poistetaan mieluiten villanpesuaineella, sappisaippualla tai Himalajan pesupähkinöillä tai pesetä se pesulassa. Tavallinen pesuaine tuhoaa silkin.


Peitossani on erikoinen tuoksu, mistä se johtuu?

Peiton täytemateriaali silkki on käsittelemätöntä luonnonmateriaalia, joka pidemmän aikaa tiivisti säilytettynä saattaa tuoksahtaa hieman viljalle. Tuoksu lähtee tuulettamalla.


Mistä tiedän onko peittoni korkealaatuinen?

Peiton tulee olla käsintehty kokonaan pitkästä mulperisilkistä, parhaasta laadusta 3-4a. Tärkeää on tarkistaa valmistusluettelo. Silkin tulee olla peräisin valkeista mulperipuista, eikä siihen saa olla sekoitettuna viskoosia. Puhtaan silkin väri on kiiltävä helmenvalkoinen erotuksena huonompiin laatuihin, jotka ovat valkaistuja ja siksi vitivalkoisia. Koneella valmistetut silkkivanupeitot voivat tuntua muhkuraisilta ja niissä voi olla kovempia osia.