Design: Joulun kyntteliköt

Lovisa Hector työskentelee Hemtexillä suunnittelijana. Talven uutuuksista esim. Haley- ja Halo-kyntteliköt ovat hänen suunnittelemiaan. Lue täältä, kuinka ideasta jalostui valmis tuote.
 
 
Meitä kiinnostaa tietää, kuinka idea Haley- ja Halo-kyntteliköistä syntyi. Kerro!


Haleyn kohdalla halusin luoda mukautumiskykyisen ja käyttökelpoisen kynttelikön, jonka ilmaisu olisi perinteinen ja yksinkertainen. Ajatuksena on, että sillä voi koristella kodin ja luoda juuri sellaisen tyylin, mistä itse tykkää. Kynttelikön voi koristella vaikkapa punaisella nauhalla tai puolukanvarvuilla. Sen voi myös laittaa suuren, sammaleella peitetyn vadin päälle. Tai sitä voi käyttää ihan sellaisenaan. Vuoden ympäri. Juuri niin, miten itse tykkää!

Halo sopii hyvin Haleyn kaveriksi ja ne käyvät hienosti yhteen. Myös Halosta voi muokata omaan tyyliin sopivan, koska perusta on yksinkertainen ja muoto tyylipuhdas. Koristele ja ripusta se ikkunaan, seinälle tai keskelle huonetta.Miten päädyit nimiin Halo ja Haley?

Halon nimi tulee optisesta ilmiöstä, joka on auringon tai kuun ympärillä oleva rengas. Nimi on peräisin kreikan kielestä ja tarkoittaa kehää, mikä mielestäni sopi hyvin tämän muotoiseen tuotteeseen. Haley sopi nimenä hyvin Halon kaveriksi.Miten ideaprosessi alkaa?

Hemtexissä prosessi alkaa määrittelemällä tulevan sesongin trendit. Niiden trendien pohjalta haluan kuvioiden ja tuotteiden kautta välittää sen tunteen, jonka pohjalle trendit rakentuvat. Joskus idea syntyy tietyn tyyppisestä tuotteesta, esim. kynttelikkö tai vaasi. Kehitän muodon tai toiminnon, jolla on tietty ilmaisutyyli tai tarkoitus. Joskus idea syntyy yksityiskohdasta, joka kehittyy tuotteeksi tai kuvioksi. Minulle on tärkeää, että tuotteella tai kuviolla on yhteys, ja se puhuttelee ja siitä on helppo pitää.

Mistä saat inspiraatiota?

Inspiraatiota löytyy yksityiskohdista, jotka ovat peräisin eri paikoista ja yhteyksistä. Se voi olla kuvio mekossa, yksityiskohta luonnossa, väriyhdistelmä tai kuva lehdessä. Kaunis ja puhutteleva asia, joka vangitsee huomioni. Kun on kyse joulusta, haluan luoda sen kodikkaan ja perinteisen tunteen, jota monet etsivät vuoden suurimpana juhlapyhänä. Suurin inspiraationlähteeni on omat lapsuuden jouluni.Mitä ajattelet materiaalivalinnoista?

Tykkään leikitellä muodoilla ja mittasuhteilla sekä työskennellä monien eri materiaalien kanssa. Monesti materiaalivalinta tulee luonnostaan, riippuen mikä tuote on kyseessä ja millainen muoto tai tarkoitus sillä on.Mitä on tärkeä ottaa huomioon, kun suunnittelee kynttelikköä?

Sen lisäksi, että meidän on otettava huomioon useita vaatimuksia kynttilöihin liittyen, on myös tuotteen toimivuus ja tarkoitus tärkeitä. Yhdessä puhuttelevan muotokielen kanssa syntyy optimaalinen tuote.

Missä on paras paikka kynttelikölle jouluna?

Missä vain! Jouluna saa koristella ylenpalttisesti ja luoda kotoisan ja ihanan joulutunnelman. Laita Haley keskelle joulupöytää tai tarjoilupöydälle yhdessä jouluherkkujen kanssa. Koristele se kuusenhavuilla tai puolukanvarvuilla ja kiedo ympärille punainen nauha. Ripusta Haley seinälle tai ikkunaan, koristeltuna männynhavuilla tai joulukoristeilla.Onko sinulla vinkkejä kyntteliköillä sisustamiseen?

Sytytetyt kynttilät ovat minusta kauniita ja vaikuttavia skandinaavisissa kodeissamme näin talviaikaan, joten mielestäni kannattaa sisustaa kynttilöillä. Sekoittele korkeita ja matalia, kynttelikköjä ja kynttilälyhtyjä. Laita niitä ruokapöytään, ikkunaan ja sivupöytiin. Kynttilät luovat fantastisen, viihtyisän ja kotoisan tunteen. Mutta muistakaa vahtia kynttilöitä, ettei tuli leviä havuihin ja muihin koristeisiin.

Osta tuotteita