Green Life

Sisustustrendi 2018

Green Life -mallistossa sisä- ja ulkotilojen rajat häivytetään pois. Luonto on vahvasti läsnä ja se pääsee esille suurten ikkunapintojen kautta. Tuntuu siltä kuin sisälläkin olisi ulkona!

Vihreä kaunistaa! Suuret kasvit ovat tärkeitä sisustuksessa. Sisustamme runsailla lasimaljakoilla, jotka paljastavat kasvien juuret, sekä kauniilla kuvioilla, jotka ovat peräisin skandinaavisesta luonnosta. Japanilainen yksinkertaisuus näkyy suurissa matoissa ja koristetyynyissä.

Hei Anna, kerro meille vähän Green Lifesta!

Mallisto on saanut inspiraationsa ihastuttavasta luonnostamme. Se näkyy vihreissä sävyissä ja kuoseissa, joiden kanssa olemme työskennelleet. Mallistossa kohtaavat pienen ja suuren kiehtovat kontrastit, muoto ja funktio. Näemme myös japanilaista, yksinkertaista ilmaisua, jossa on ripaus abstraktia ja niukkaa muotokieltä.

Malliston inspiraatio on peräisin luonnosta. Onko se siis myös kestävän kehityksen mukainen?

On toki! Kun työstämme uutta mallistoa, on tämä näkökulma tärkeä osa työtämme. Kestävä kehitys on itsestään selvä asia kokonaisuudessa – sisäänostosta aina valmiiseen tuotteeseen saakka.

Kuinka luon oman keitaani?

Ajattele pelkistettyä huonetta, jossa on rauhallinen tunnelma ja runsaasti tekstiilejä. Suuria mattoja ja paljon tyynyjä. Korista suurilla kasveilla ja piensisustustuotteilla, jotka on valmistettu lasista, keramiikasta, puusta tai bambusta. Seinät ovat maalattuja ja sohvissa on terävät jalat. Tässä on kyse päivitetystä 60-luvun lopusta ja laadukkaasta käsityöstä!

Entä tekstiilit, miltä ne näyttävät?

Matot ovat rosoisia ja niissä on paljon struktuuria. Mielellään villaa ja nukkaa. Myös huovat on valmistettu villasta ja niissä on meleerattuja tehosteita.

Sänkyyn petataan mieluiten pestyä puuvillaa, pellavaa tai Tencel-kuitua. Rypyt saavat näkyä – mitä ryppyisempi, sen parempi. Petauksen ei tarvitse olla niin viimeisen päälle. Asumisen jälkiä ei tarvitse piilottaa!

Miten verhot, onko niiden suhteen jotain uutta?

Jos hankit uudet verhot, hanki sellaiset, joilla on jokin tarkoitus. Esimerkiksi pimennysverhot. Nyt pinnalla on pellava, sametti ja läpinäkyvyys. Yksiväriset verhot rauhoittavat. Kerros kerroksen päälle. Niin syntyy kaunis tyyli.

Toinen tärkeä juttu on tiedostavat valinnat myös ostoksilla. Myymälähenkilökuntamme antaa mielellään vinkkejä ja neuvoja. Olemme merkinneet ne valikoimamme tuotteet, jotka ovat erityisen hyviä valintoja kestävän kehityksen kannalta. Näin ollen asiakkaan on helpompi tehdä harkittuja valintoja.

Mitä materiaaleja näemme syksyllä?

Näemme paljon puuta, kiveä ja marmoria. Rottinkisia huonekaluja ja koreja. Lasista, keramiikasta ja nahasta valmistettuja piensisustustuotteita. Tekstiilien puolella valloilla taas on villa, puuvilla, pellava, Tencel/lyocell ja sametti. Ne kaikki sopivat hyvin myös kotiin. Valitse ne, joista tykkäät, ja yhdistele vapaasti!

Entä värit, mitä muuta vihreiden sävyjen lisäksi?

Tässäkin mietitään luontoa. Vihreät ja luonnolliset sävyt luovat väriskaalan perustan. Myös keltaiseen taittavat vihreän sävyt. Kokeile yhdistellä erilaisia vihreitä sävyjä keskenään. Se herättää huomion!

Antaisitko meille jotain käteviä sisustusvinkkejä, kiitos!

Inspiroidu luonnosta. Lisää jokaiseen huoneeseen suuria viherkasveja. Älä unohda punottuja koreja ja rottinkihuonekaluja, jotka voit myöhemmin siirtää ulos!

Kata pöytään pellavaliina ja petaa sänkyyn jotain rypistyvää. Ripusta kylpyhuoneeseen yksiväriset käsipyyhkeet. Tai valitse pyyhkeet, joissa on abstrakteja kuvioita.

Pue keittiömestarille nahkainen esiliina ja aseta kattiloiden alle korkista valmistetut pannunaluset. Käytä puisia leikkuulautoja ja tarjoile jotain hyvää tarjottimilta.

Mihin kasvit sopivat parhaiten?

Mihin tahansa. Sekä sisälle että ulos. Terrakottaruukuissa tai lasittamattomissa keramiikkaruukuissa. Yhdistele puumaisia kasveja rehevämpiin pensaskasveihin. Hyvä vinkki on valita sellaisia kasveja, jotka tekevät hyvää sisäilmalle.

Mistä inspiraatio mallistoon on peräisin?

Ehdottomasti suurin inspiraatio on peräisin upeasta skandinaavisesta luonnostamme. Suurista, vehreistä puista ja runollisista maisemista, aina sammaleen, jäkälän ja kallioiden yksityiskohtiin saakka. Luonto ei koskaan lopeta kiehtomasta ja inspiroimasta! Luonnon ja nykyaikaisuuden yhdistelmä on erityisen jännittävä, se antaa uuden ulottuvuuden muuten ehtymättömälle inspiraation lähteelle.

Näillä tuotteilla onnistut