Betoniseinämaalaus

Anna huoneelle hieman keskeneräisen näköinen ilme! Tässä meidän vinkkimme, kuinka etenet vaihe vaiheelta, kun haluat luoda itsellesi betoniseinän.

Maalaa betoniseinä

Anna huoneelle syvyyttä ja uusi ja hieman keskeneräisen näköinen ilme - maalaa betoniseinä. Valitse värit vertaamalla niitä huoneen muuhun sisustukseen. Näissä kuvissa näkyvä lämpimänharmaa seinä on valokuvaajamme, Patrik Hagborgin, tekemä.


1. Tasoita

Aloita silottamalla seinäpinta helposti levittyvällä tasoitemassalla sellaiseksi, kuten itse haluat. Meidän kuvissamme vilahtelevissa seinissä on käytetty sekä kapeaa että leveää tasoitelastaa. Mikäli haluat levollisemman lopputuloksen, siloita pitkin vedoin, ja mikäli rosoisemman pinnan, tee pienempiä vetoja.

2. Pohjusta

Anna seinän kuivua kunnolla ja maalaa se sitten valitsemallasi pohjavärillä.

3. Elävöitä

Kun pohjaväri on kuivunut, sävytä seinä pohjaväriä vaaleammilla ja tummemmilla vedoilla ja nyansseilla. Tässä seinässä on käytetty erilevyisiä pensseleitä ja sientä, jotta betonipinta saataisiin näyttämään lopulta hieman kulutetulta. Varmista, ettei pinta pääse kuivahtamaan missään vaiheessa, sillä silloin värit eivät sekoitu kauniisti toisiinsa. Kun olet valmis, anna seinän kuivua – vasta sen jälkeen näet seinän lopullisen ulkonäön.

Tämä tekniikka on hieman haastavampi, eikä sitä varten ole olemassa valmiita ohjeita tai ratkaisuja. Vinkkinä annettakoon, että kannattaa testata maalaustapaa aluksi vaikkapa isommalle puulevylle ennen kuin siirryt seinäsi kimppuun.

Onnea matkaan!