Kasvata tammenterhoja kauniissa maljakossa

Kasvata tammenterhoja

Tammenterhojen kasvattaminen maljakossa antaa sisustuksellesi koristeellisen lisän, mutta on myös hauskaa. Tarvitset vain mieleisesi tyylikkään lasimaljakon ja muutaman tammenterhon. Ja hieman kärsivällisyyttä tietenkin. Me kerromme mitä sinun tulee tehdä. Onnea kasvatukseen!


Näin kasvatat tammenterhosi

Tammenterhot ovat parhaimmillaan lokakuussa, joten kerää ne mieluiten silloin. Kerää mielellään useampi terho, kaikki eivät välttämättä ala itää maljakossasi. Laita tammenterhot aluksi vesikulhoon. Sitten vain odottelemaan, kolmesta kuuteen viikkoa jälkeen näet onko joku tai jotkut tammenterhoista alkaneet itää ja valmiita siirtymään maljakkoosi. Poimi parhaiten itänyt terho ja aseta se maljakkoon itänyt ”häntä” alaspäin. Vaihda vettä silloin tällöin, ja toisten kolmesta kuuteen viikon päästä sinulla on pieni tammentaimi maljakossa. Kasvi antaa sisustuksellesi luonnollisen säväyksen.

Kiinnitä nuppineuloilla

Jotta tammenterho ei putoa alas maljakkoosi, voit pistää siihen muutaman nuppineulan ja tukea terhon niiden avulla maljakon reunaan. Muista lisätä maljakkoon vettä, ettei tammenterho pääse kuivumaan.

Vinkkejä idättämiseen

Jos tammenterhosi eivät vaikuta innokkailta itämään, voit laittaa ne laatikkoon yhdessä kostean talouspaperin kanssa. Aseta laatikko aurinkoon ja hups - oletkin luonut pienen kasvihuoneen! Sitten täytyy vain odotella kärsivällisesti, että terhot alkavat itää ennen maljakkoon siirtämistä.

Maljakon valinta

Tammenterhon kasvattaminen lasisessa maljakossa on tietenkin koristeellisinta ja hauskonta. Hemtexillä on monen kokoisia ja muotoisia lasimaljakoita. Valitse sisustukseesi sopiva maljakko tai hanki useampi maljakko tammenterhoille muodostamaan kauniin ryhmän yhdessä. Melkein kuin pieni tammimetsä!

Maljakosta ruukkuun

Kun pieni tammesi on kasvanut riittävän suureksi, on aika siirtää se maljakosta ruukkuun jatkamaan kasvamista. Jos on talvi ja ulkona on kylmä, viihtyy kasvi parhaiten sisällä ikkunalla. Kastele maltillisesti kun multa tuntuu kuivalta. Keväällä kasvin voi siirtää parvekkeelle tai istuttaa puutarhaan.