Sisusta makuuhuone

Nukut keskimäärin 27 vuotta elämästäsi, joten makuuhuoneesi sisustus on hyvin tärkeä! Tänne olemme koonneet joitakin vinkkejä, joita kannattaa ottaa huomioon makuuhuoneen sisustuksen suunnittelua aloittaessaan.

Näin sisustat makuuhuoneesi


Lepopaikka

Makuuhuoneen sisustuksessa kannattaa ottaa huomioon, että ensisijaisesti makuuhuone on lepopaikka. Siksi kannattaa välttää kirjoituspöydän, tietokoneen tai työpapereiden sijoittamista makuuhuoneeseen. Sen tyyppinen sisustaminen voi tehdä sinut stressaantuneeksi ja nukahtaminen on vaikeampaa. Sisusta makuuhuoneesta sen sijaan rauhallinen keidas, jonne tullaan rentoutumaan ja lepäämään.

Makuuhuoneen värit

Värit ovat tärkeässä asemassa makuuhuonetta sisustettaessa. Koska kyseessä on lepopaikka, täytyy värien rauhoittaa. Voit esimerkiksi vältellä liikoja kuvioita tai vahvoja värejä ja sisustaa makuuhuoneesi tasapainoisilla, pehmeillä ja rauhallisilla sävyillä.

Muuntele pussilakanoilla

Tahtoisitko ehkä muuttaa makuuhuoneesi sisustusta tai kaipaisitko hiukan uudistusta? Siihen saattaa hyvinkin riittää uusien pussilakanoiden hankkiminen. Valitse jotkut tulevaan sesonkiin sopivat tai tuttua ja turvallista, joiden tiedät ilahduttavan sinua pitkään. Tai osta molemmat!

Millaisen tunnelman haluat luoda?

Ennen kuin sisustat makuuhuoneesi, on hyvä miettiä millaisen tunnelman haluaa sinne luoda. Haluatko sisustaa tyylipuhtaasti ja skandinaavisesti, vai boheemisti ja kotoisasti? Irroita mielellään talteen kuvia sisustuslehdistä ja luo itsellesi nk. moodboard makuuhuoneestasi, siten sisustaminen on helpompaa!

Itsetehty sängynpääty

Nopea tapa makuuhuoneen uudistamiseen on tehdä sängynpääty itse. Mene rakennustarvikeliikkeeseen ja pyydä heiltä oikeisiin mittoihin sahattu MDF-levy. Pehmusta se vaahtomuovilla tai paksummalla kankaalla ja päällystä hienolla kankaalla. Kiinnitä kangas huonekalunitojalla. Helppoa kuin mikäkin ja hieno lisä makuuhuoneen sisustukseen!

Näillä tuotteilla onnistut