Sisusta eteinen

Elävöitä pimeää eteistä oikeanlaisella valaisulla. Tähän olemme keränneet vinkkejä eteisen sisutamiseen, että kotisi antaisi mahdollisimman hyvän ensivaikutelman.

Valaise eteinen

Onko sinulla kutsuva ja inspiroiva eteinen, jossa on hyvä valaistus? Onnittelut! Teille kaikille muille: tässä ohjeita eteisen kohentamiseen, jotta kotisi ensivaikutelma paranisi.


Hei ja tervetuloa!

Eteinen on se, jonne ensimmäiseksi astutaan jonkun kotiin mentäessä. Siksi sen on tärkeää tuntua inspiroivalta ja kutsuvalta ja olla hyvin valaistu. Mieti mitä haluat eteisesi viestivän ja mitkä sen tarkoitukset ovat. Tarvitaanko paljon säilytystilaa? Pitäisikö siellä olla istuin helpottamaan kenkien pukemista? Onko kaikille ulkovaatteille ja laukuille paikka? Tarvitsetko peilin oikaistaksesi pipon ennen ulosmenoa?

Hyvä säilytys

Tärkeintä eteisessä on säilytys, joten suo sen suunnittelulle hetki aikaa. Hyvän eteisen tulisi nielaista sekä kaikkien säiden kengät, kassit ja päällysvaatteet. Ja pikkuesineet, kuten lompakot, aurinkolasit ja muut tavarat. Jos perheenjäseniä on monta, voi hyvä ratkaisu olla jokaiselle oma nimikoitu laatikko.

Suomalaiseen säähän sopiva eteinen

Kuten tiedetään, aurinko ei aina paista, ja hyvän eteisen tulisi selvitä sekä loskasta, että hiekasta. Valitse lattiamateriaaliksi joku kestävä, jotta vältyt murehtimasta lätäköitä tai naarmuja. Märkien ja likaisten vaatteiden ripustuspaikka on tärkeä, samoin reilu ovimatto.

Valo

Eteisessä on usein aika hämärää. Pimeä eteinen ei ole kuitenkaan käytännöllinen eikä kutsuva. Tarkasta eteisen valaistus, sekä kunnollista yleisvaloa että tunnelmavaloa tarvitaan. Valaistuksella voit saada eteisesi näyttämään isommalta. Valitse silloin monta pehmeästi valaistua valopistettä. Ääriviivat häivettyvät, joka saa eteisen näyttämään suuremmalta.