Standard postipaketti nyt vain 4,95 - paketin toimittaa Posti
Kestävän kehityksen tavoitteemme

Kestävän kehityksen tavoitteemme

Hemtexin tavoitteena on kestävä arvoketju. Kaikkea ei saa kuitenkaan valmiiksi yhdessä yössä ja teemme siten jatkuvasti töitä tavoitteidemme eteen. Olemme jo jo päässeet hyvään vauhtiin, mutta vielä on paljon tehtävää.

Teemme jatkuvasti töitä kestävän arvoketjun eteen. Tee näin -lista on pitkä, sen tiedämme, ja sen vuoksi uskomme toimintatapaan, jossa otetaan askel kerrallaan sen sijaan, että yrittäisimme saada kaiken valmiiksi yhdellä kertaa. Olemme valinneet tietyt osa-alueet, joihin keskitymme kantaaksemme kortemme kekoon YK:n asettamissa kestävä kehityksen tavoitteissa vuodelle 2030. Näitä osa-alueita ovat tasa-arvo, asianmukaiset työehdot, taloudellinen kasvu, puhdas vesi ja saniteettiolosuhteet kaikille sekä kestävä kulutus ja tuotanto.

Tavoitteemme

100% enemmän kestävästi tuotettua puuvilla vuonna 2025
Enemmän kestävästi tuotettua puuvillaa tarkoittaa, että puuvillantuotannon vaikutukset ihmiseen ja ympäristöön pienenevät. Se tarkoittaa myös, että alueet, joilla jo tuotetaan puuvillaa tänä päivänä tuottavat enemmän ja että puuvillantuotantoon käytettyä vettä ja kemikaaleja voidaan vähentää. Tärkeää on myös panostaa parempiin työehtoihin puuvillantuotannossa sekä yhteiskunnassa, jossa puuvillaa tuotetaan. Tavoitteenamme on, että käyttämämme puuvilla tulee kestävämmistä lähteistä vuonna 2025.

Kaikki puuvillatuotteet vauvoille valmistetaan ekologisesta puuvillasta.
Tänä päivänä kaikki kehoa lähellä olevat tuotteet vauvoille valmistetaan Öko-Tex standardin mukaan ja kaikki käyttämämme puuvilla on ekologisesti viljeltyä.

Kaikki puu- ja paperituotteet tulevat kestävistä lähteistä 2020
Kun tuotteita valmistetaan metsistä, häiritsee se luontoa. Ympäristön monimuotoisuuteen ja ilmastoon kohdistuu muutospaineita, niin paikallisesti kuin kansainvälisesti. Se puolestaan vaikuttaa kansoihin ja metsätyöntekijöihin. Teemme töitä sen eteen, että käyttämämme puu- ja paperituotteet tulevat kestävistä lähteistä käyttämällä Forest Stewardship Council -sertifiointia tai vastaavia toimintamalleja.

Kaikki asiakaslähetyksemme on painettu ympäristömerkitylle paperille.

Kaikki käyttämämme untuva on Responsible Down Standard -servifioitua.
Kaikki käyttämämme untuva on tarkkaan kolmannen osapuolen tarkistamaa sekä RDS (Responsible Down Standard) -sertifioitua. Sen lisäksi on materiaali aina jäljitettävissä koko tuotantoketjua myöden aina sen alkulähteestä tuotteeksi asti. Jäljitettävyys varmistaa, että tuotteidemme untuva ja höyhen tulee elintarviketeollisuuden sivutuotteena tiloilta, jossa hyvä eläintenkäsittely on varmistettu.

Kaikki villatuotteet valmistetaan Responsible Wool Standard -standardin mukaan
Kaikki tuotteidemme villa on kerätty Responsible Wool Standard -standardin mukaan, joka on Textile Exchangein kehittämä lampaiden ja karitsojen turvallisten elin- ja kasvuolosuhteiden takaamiseksi. Olemme sitoutuneet antamaan eläimille arvokkaan elämän ja teemme töitä yhdessä Textile Exchangein kanssa käyttääksemme villaa vain tiloilta, jotka täyttävät Responsible Wool Standard -standardin vaatimukset. Responsible Wool Standard asettaa vaatimuksia myös kestävään maankäyttöön.

Enemmän kierrätettyä polyesteriä 2023 mennessä
Rakastamme kierrätettyä materiaalia ja teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että voimme kasvattaa kierrätetyn materiaalin käyttöä tuotevalikoimassamme. Tänä päivänä teemme jo yhteistyötä tavarantoimittajiemme kanssa käyttääksemme enemmän kierrätettyä polyesteriä. Olemme valinneet polyesterin, sillä sen rooli tuotteissamme on merkittävä. Kierrätetyn polyesterin käyttö vähentää vedenkäyttöä tuotannossa, CO2-päästöjä ja energiankäyttöä.

Hemtex on vuodesta 2004 ollut SOS Lapsikylien yhteistyökumppani
Hemtex on tehnyt suuria investointeja erityisesti kahteen lapsikylään Sylhetissä ja Chittagongassa Bangladeshissa sekä niiden perhettä tukeviin projekteihin. Se on muuttanut merkittävästi tuhansien lasten ja aikuisten elämää.

Aloitamme keskusteluja
Vahvistamme kumppaneitamme ja tehtaiden työntekijöitä tekemällä yhteisyötä QuizRR:n kanssa. QuizRR mahdollistaa tehdastyöntekijöille koulutusta sosiaalisesta dialogista, oikeuksista ja vastuusta. Näin työntekijät tehtaissa, jotka valmistavat tuotteitamme, voivat itse aikaansaada muutosta parempaan. Dialogi tehtaissa työntekijöiden ja työnantajien kanssa vie kohti parempia, turvallisempia ja vakaampia työolosuhteita. Samanaikaisesti teemme myös tarkastuksia paikan päällä.