Valitse sydämelläsi - vastuullisia valintoja

Valitse sydämelläsi - vastuullisia valintoja

Valitse sydämelläsi -otsikon alle olemme Hemtexillä koonneet tekemämme työn kestävän kehityksen ja sosiaalisen vastuumme eteen.

”Valitse sydämelläsi” tarkoittaa meillä Hemtexillä vastuullisten valintojen tekemistä huomioiden valintojemme vaikutukset myös huomiseen.

Kun ostat tuotteita meiltä, haluamme, että voit turvallisin mielin luottaa meidän tehneen hyvän ja kestävän valinnan puolestasi – onpa kyse sitten raaka-aineista, tuotantotavasta tai tavarantoimittajiemme paikallisvastuusta.

Meille Hemtexillä on aina tärkeä varmistaa mahdollisimman kestävä tuotanto, varmat ja hyvät työehdot sekä hyvä liiketoiminta niin meille kuin tavarantoimittajillemme. Lisäksi haluamme auttaa sinua kuluttajana tekemään vastuullisia valintoja, kun teet ostoksia meillä. Yrityksemme sosiaalinen vastuu rakentuu sitoutuneiden työntekijöidemme, selkeiden eettisten sääntöjen ja tarkkojen kemikaalivaatimusten sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden 2030 ympärille.

Olemme tiivistäneet työmme kestävän kehityksen ja sosiaalisen vastuumme parissa otsikkoon ”Valitse sydämelläsi” tuodaksemme esille tekemämme valinnat helpolla tavalla asiakkaillemme.

Jotta merkitsemme tuotteen ”Valitse sydämelläsi” -merkillä, tulee sen täyttää vähintään seuraavat kriteerit:

  1. Olla todistetusti vähemmän ympäristöä kuormittava & materiaalin tulee olla hyvin jäljitettävissä.

    Käyttämällä uskottavia ja vahvoja kolmannen osapuolen sertifikaatteja, jotka sisältävät esimerkiksi parempia materiaaleja, sosiaalisia aloitteita tai puhtaampia tuotantomenetelmiä, voimme todentaa, että parannukset ovat todellisia ja edistävät positiivista kehitystä perinteisiin vaihtoehtoihin verrattuna. Varmistaaksemme, että tuote todella on parempi kuin muut vastaavat tuotteet, todennamme sertifikaatit muun muassa tapahtumasertifikaateilla ja auditoinneilla, jotka antavat meille jäljitettävyyden ja dokumentoinnin siitä, että tuotteet todella sisältävät tai tukevat sille myönnettyä sertifikaattia. Jokainen tuote on merkitty vastaavalla kolmannen osapuolen sertifioinnilla oman symbolimme lisäksi. Voit lukea lisää sertifikaateistamme täältä.

  2. Tuotteen painosta tulee yli 50 % olla valmistettu materiaalista, joka täyttää edellisen kohdan vaatimukset.

    Kaiken ei tarvitse olla 100% täydellistä, jotta muutoksia voidaan saada aikaan. Siksi olemmekin hyväksyneet sekoituksen parempia materiaaleja edistääksemme kestävää kehitystä. Siitä huolimatta pidämme erityisen tärkeänä sitä, että tuotteen valmistuksessa käytetyistä materiaaleista suurin osa kestävää, jotta voimme merkitä tuotteen Valitse sydämelläsi -merkillä.

    - Vaihtoehtoisesti – Tuotteista saatu myyntivoitto investoidaan takaisin paikallisyhteiskuntaan.

Esimerkkinä tästä toimivat Bokhari-tuotteet, joiden avulla tarjotaan koulutusta tytöille ja pojille Pakistanin LAMS-koulussa. Lue lisää tästä.