Standard postipaketti nyt vain 4,95 - paketin toimittaa Posti

Luo näyttävä joulupöydän kattaus

Upea vihreä joulukattaus sopii klassiseen jouluun

Joulukattaus ja kattaussomisteet

Panosta tänä jouluna kattaukseen, joka nostaa tarjottavat esiin ja kutsuu juhla-aterialle! Tuo joulukattauksessasi esiin oma persoonallisen tyylisi ja käytä luovuutta somisteissa. Katso alta inspiraatiota klassiseen punaiseen joulukattaukseen, kauniin vihreään kattauksen, sekä näyttävään, mutta harmoniseen vaalean joulukattaukseen.

Upea vaalea kattaus kultaisilla yksityiskohdilla

Valitse sopiva pöytäliina kattaukseen

Kaunis pöytäliina on luo aina kauniin pohjan kattaukselle. Valitse neutraali tai yksivärinen pöytäliina, jos sinulla on kuviollisia astioita, tai koristeellisempi pöytäliina, jos astiastosi on neutraalimpi. Mikäli ruokapöytä itsessään on näyttävä, voit peittää sen vain osittain valitsemalla kauniita kaitaliinoja ja tabletteja.

Valitse yksivärinen tai kuvioitu pöytäliina
Perinteinen punainen joulukottaus on lämmin ja kutsuva - näyttävä klassikko!

Vinkkejä kattaukseen

Jos tarjoilet useita ruokalajeja, on ruokailun aikana mukavampaa käyttää useampia lautasia alku- ja pääruokaa varten. Aluslautanen luo lisää juhlan tuntua kattaukseen ja luo kauniin säväyksen muulle astiastolle. Astiaston alle voit pöytäliinan lisäksi vielä asettaa kauniin tabletin, joka samalla suojaa myös liinaa tahroilta.

Kun olet valinnut pöytäliinan ja astiat, on aika miettiä laseja ja ruokailuvälineitä. Ota esiin hienoimmat hopeiset ruokailuvälineet, tai trendikkäät kullan tai ruusukullan sävyiset aterimet. Molemmat sävyt sopivat hyvin yhteen klassisten jouluvärien, kuten punaisen ja vihreän, kanssa.

Aseta sekä vesi- että viinilasit lautasesta katsoen oikeaan yläkulmaan. Vesilasi reunaan oikealle ja viinilasit sen vierestä sisäänpäin siinä järjestyksessä kuin niitä käytetään.

Kristallilasit sopivat joulukattaukseen
vaalea luonnonläheinen kattaus sopii skandinaaviseen jouluun

Viimeistele kattaus serveteillä ja somisteilla

Viimeistele näyttävä joulukattaus kankaisilla lautasliinoilla tai paperiserveteillä. Laita kangasservettiin kaunis servettirengas tai käytä luovasti nauhoja ja rusetteja. Voit myös pujottaa pieniä oksia tai muita koristeita nauhan tai servettirenkaan läpi saadaksesi erityisen viimeistellyn vaikutelman.

Somista kattaus luonnonkukilla sekä havuilla

Kauniit joulukoristeet ja kynttilät luovat loppusilauksen

Kun pöytä on katettu, on aika vielä asettaa siihen muutamia joulukoristeita sekä kynttilöitä tuomaan tunnelmaa ja valoa. Ole luova ja kokoa ryhmiä vanhoista ja uusista joulukoristeista, kynttilöistä ja luonnonelementeistä, kuten kuusen oksista tai kävyistä. Ryhmittele kynttilänjalkoja ja kynttiläkuppeja kauniiksi kokonaisuuksiksi luomaan tunnelmaa. Halutessasi voit käyttää myös LED-valoketjuja ja -kynttilöitä.

Lisää artikkeleita joista saatat pitää

Raikas merihenkinen kesäsisisustus sinisen ja virheän sävyillä

Sea Breeze - merihenkinen kesäsisustus

TUTUSTU TRENDIIN
Ihana klassinen joulusisustus punaisella ja vihreällä
Kaipaatko joululahjavinkkejä?

Kaipaatko joululahjavinkkejä?

KATSO KAIKKI LAHJAVINKIT