Lamelliverhot

Opas: Lamelliverhot

Lammelliverhot ovat tyylikkään näyttävät ja samalla myös joustavan käytännölliset. Ne sopivat erinomaisesti isoihin ikkunoihin ja ovat hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat tehokkaan ratkaisun, joka soveltuu juuri sinun kotiisi.

Lamelliverhot ovat sovitettavissa täydellisesti ikkunoihisi tarpeesi mukaan. Voit valita useamman väri- ja struktuurivaihtoehdon väliltä ja valittavissa on myös pimentävät lamellit. Lamelliverhot koostuvat kotelosta, jossa on liukukisko sekä kiinnikkeet, johon lamellit ripustetaan. Kotelosta riippuvasta vetotangosta pystyt säätämään lamellien kulmaa ja verhon leveyttä. Kun lamelliverhot on asennettu, voit helposti säädellä sisään tulevaa valoa ja verho on täysin lapsiturvallinen. Lamellit kääntyvät 90 astetta ja ne voidaan niputtaa myös yhteen. Voit itse päättää kumpaa puolta lamellista haluat käyttää.

Lamellit ovat 2,5 metriä pitkät ja ne on helppo lyhentää oikeaan pituuteen. Tarvitset 13 kappaletta lamelleja yhtä verhometriä kohden.

Kaikki mitä sinun tulee tietää lamelleista

Alta voit lukea vastaukset useimpiin lamelliverhoja koskeviin kysymyksiin.

Voiko lamelliverhot pestä?
Emme suosittele lamelliverhoja pestäväksi, mutta voit pyyhkiä ne puhtaaksi kostealla liinalla.

Voiko lamelliverhot lyhentää?
Kyllä, lamelliverhot on helppo lyhentää saksilla haluttuun mittaan. Katso asennusohjeet.

Voiko lamelliverhot jakaa ja siirtää molemmille puolille ikkunaa?
Lamelliverhot on siirrettävissä vain ikkunan toiseen reunaan, mutta voit itse päättää kummalle reunalle ne haluat.

Voiko lamellit jakaa useampaan ikkunaan/lamellikoteloon?
Kyllä, voit jakaa ne useampaan ikkunaan/koteloon. Yksi lamellipaketti sisältää 8 lamellia ja metrin pituiseen verhoon tarvitaan 13 lamellia. Mikäli olet tekemässä kahta lamellikoteloa, tulee sinun vain käyttää tarvittava määrä lamelleja haluamasi lamelliverhopituuden saavuttamiseksi.

Voiko lamellikotelon asentaa sekä kattoon että seinään?
Kyllä, ne voidaan asentaa molempiin. Mukana tulee asennusohjeet tai voit myös ladata asennusohjeet tästä.

Voinko yhdistää useamman lamellikotelon?
Lamellikiskoja ei valitettavasti voi yhdistää vetotankomekanismista johtuen.

Alin ketju roikkuu yli alareunan, onko se oikein?
Ei ole, luultavasti alapainot on asennettu väärin. Katso oikea asennustapa asennusohjeesta.

Onko lamellikotelo lyhennettävissä?
Kyllä, kotelon voi lyhentää haluttuun mittaan. Paketti sisältää asennusohjeet, on tärkeä noudattaa käyttöohjeita.

En pysty muuttamaan lamellien kulmaa, mikä on pielessä?
Olet todennäköisesti kiinnittänyt lamellit kiskon liukukiinnikkeisiin niiden ollessa kiinniasennossa. Poista lamellit kiinnikkeistä ja käännä kiinnikkeitä vetotangolla niin, että kiinnikkeiden koukut ovat linjassa kiskon suuntaisesti ja osoittavat kohti vetotankoa. Kiinnitä sitten lamellit uudestaan liukukiinnikkeisiin.

Lamellien asennus – helposti ja nopeasti
Lamelliverhot on helppo asentaa kattoon tai seinään. Otathan huomioon ikkunasi avaussuunnan ennen kuin hankit lamelliverhoja. Mikäli ikkunasi avautuu sisään päin, tulevat lamelliverhot todennäköisesti olemaan avaamisen tiellä. Lamelliverhoilla saat lisää tilaa huoneeseen. Jokainen lamelli on 250 cm pitkä, ja voi siten ulottua lattiasta kattoon asti.

Lamellikotelot
Kotelo ja lamellit ostetaan erikseen. Aloita valitsemalla ikkunasi leveyteen sopiva kotelo. 100 cm koteloon tarvitset 13 kappaletta lamelleja. Voit säätää sekä kotelon leveyttä, että lamellien pituutta. Lamellit on helppo ripustaa koteloon. Lamellikotelossa ei ole nyörejä, joten se on myös lapsiturvallinen vaihtoehto. Kotelossa on vetotanko, jolla lamelliverhon voi vetää kiinni ja auki, sekä lamellin kulmaa voi säätää.