Mittausopas rullaverhoille

On tärkeää, että kaikki mitat ovat tarkkoja, jotta räätälöity rullaverho sopii täydellisesti ikkunaasi. Jos annetut mitat ovat virheellisiä, räätälöityä tuotetta ei voi palauttaa. Siksi on tärkeää, että kaikki mitataan tarkasti ja tarkistusmittaat vielä ennen tilaamista.

Asennusvaihtoehdot:

Image_006.pngImage_007.png

Asennus karmin sisään     Asennus karmin ulkopuolelle

Voit asentaa rullaverhon ikkunankarmin sisään, kunhan karmin syvyys on vähintään 40 mm.

Jos ikkunassa ei ole syvennystä tai siinä on esteitä, kuten ikkunakahva, on rullaverho asennettava ikkunankarmin ulkopuolelle, joko seinään tai ikkunanpuitteen yläpuolelle.

Voit valita, kiinnitätkö verhon kattoon vai seinään. Valintasi riippuu siitä, mihin haluat sijoittaa rullaverhon.

 

Image_008.png

ASENNUS IKKUNANKARMIN SISÄÄN

Kun mitataan ikkunankarmien sisään asennettavan rullaverhon leveyttä, on tärkeää tehdä pieni vähennys leveydestä, jotta verho mahtuu syvennykseen. Noudata alla olevia ohjeita ja vähennä 5-10 mm (kasettirullaverhon osalta vähintään 10 mm). Tämä mahdollistaa asennustoleranssin ja estää karmien naarmuuntumisen. Käytä metallista mittanauhaa, muunlaiset mittanauhat voivat taittua ja antaa vääränlaisen mittauksen.

 

  Image_009.png  Image_010.png

Image_011.png Muista vähentää leveydestä 5-10 mm. Mittaa sekä leveys että korkeus kolmesta kohdasta käyttäen pienimpiä mittoja.

Käytännölliset vinkit

Tarkista, että ikkunankarmisyvennys on tarpeeksi syvä rullaverhon asentamiseksi (vähintään 40 mm), ja ota huomioon myös mahdolliset esteet, kuten kahvat. (katso kuva alla)

Image_012.png  Image_013.png

 

ASENNUS KARMIN ULKOPUOLELLE KATTOON TAI SEINÄÄN

Image_014.png

  • Valon sisäänpääsyn minimoimiseksi suosittelemme, että rullaverho on karmin kanssa päällekkäin vähintään 70 mm ylhäällä ja 50 mm molemmilla sivuilla.

  • Päällekkäisyys rullaverhon alaosassa on henkilökohtainen valintasi, mutta muista ottaa huomioon esteet, kuten patterit.

  • Leveysmitta on rullaverhon leveys mukaan lukien käyttömekanismi ja kiinnikkeet.

 

Käytännölliset vinkit

Käyttö-/kiinnitystilan varmistamiseksi rullaverhon leveyden on oltava kapeampi kuin aukon leveys. Jos aukossa on esteitä, kuten laattoja alareunassa, rullaverhon leveys on tilattava syvennyksen kapeimmalle leveydelle. Pimentävillä kankailla varustetut rullaverhot vähentävät valoa hyvin, mutta rullaverhon reunaan jää pieni kaista valoa. Tämä näkyy enemmän ikkunankarmin sisäpuolelle asennetuissa rullaverhoissa kuin ulkopuolelle asennetuissa rullaverhoissa.

Image_015.png Image_016.png Image_017.png

Osittain laatoitetut pinnat

Jos laatat ovat ikkunankarmin/syvennyksen puolivälissä (useimmiten keittiöissä ja kylpyhuoneissa), on todennäköistä, että niiden välinen etäisyys on ikkunankarmin kapein kohta.

 

Image_018.png Image_019.png

Mittaa aukon yläreunasta ja laattojen välistä. Vertaa näitä kahta mittaa; jos ero on alle 25 mm, käytä aukon yläreunasta mitattuja mittoja. Jos ero on enemmän, käytän laattojen välistä leveysmittaa. Tässä tapauksessa rullaverho tulee asentaa ylä- tai sivuasenteisena. Käytä samaa asennustapaa jos ikkunasyvennyksessä on kuvakisko, jalkalista tai muita esteitä.

Rullaverho kasetilla: 

Image_020.png

Kun tilaat kasettirullaverhon, leveys on rullavehron kokonaisleveys kasetti mukaan lukien - koko rullaverho on kasetin sisällä. Jos kasetti asennetaan ikkuna-aukon sisäpuolelle, leveysmitasta on vähennettävä vähintään 10 mm. Näin varmistetaan, että kasettiprofiili sopii täydellisesti ikkuna-aukkoon (asennettaessa kasettiprofiilin molemmin puolin jää 5 mm:n rako).

Ikkuna-aukon ulkopuolista asennusta varten tilattaessa ei vähennyksiä tarvitse tehdä. Katso täydelliset mittausohjeet kasettirullaverholle tästä (PDFn lopussa).

Laspiturvallisuus

Turvallisuusmääräysten (EN 13120) mukaisesti vaadimme mitat tuotteen asennuskorkeudelle, jotta varmistetaan, että siitä tuleva ketju/nyöri on turvallisella etäisyydellä lattiasta. Turvaetäisyys lattiaan on oltava vähintään 1,5 metriä, kun käytetään nyörin/ketjun kiinnitysklipsille. Lue lisää lapsiturvallisuudesta täältä.

Jotta voimme määrittää tuotteen ketjun/nyörin turvallisen tarkan pituuden, tarvitsemme rullaverhon asennuskorkeuden. Tämä on mitta lattiasta siihen kohtaan, johon rullaverhon asennuskiinnikkeet asennetaan. Tämä koskee myös ikkunakarmin sisäisiä asennuksia.

 

Säätimen vakiopituus (100 cm)  

Nyörin/ketjun vakiopituus on aina 100 cm. Alle 100 cm korkeat rullaverhot valmistetaan kuulaketjulla, jonka pituus on 2/3 korkeudesta.

Esimerkki: Jos rullaverho tilataan 60 cm korkeana ja valitaan vakiopituus, kuulaketju pituus on 40 cm. Nyörin/ketjun kiinnitysklipsi on asennettava mahdollisimman etäälle, jotta nyöri/ketjusilmukka pysyy kireällä. Korkeus - 150 cm.

imagejajkbb.png

Nyörin/ketjun kiinnitysklipsi on asennettava mahdollisimman etäälle, jotta nyöri/ketjusilmukka pysyy kireällä. Korkeus - 150 cm. Nyörinkatkaisija tulee asentaa vähintään 60 cm korkeudelle lattiasta.

Tästä voit tutustua yksityiskohtaiseen rullaverhojen mittausoppaaseen.