Mittausopas vekkikaihtimille

Mittatilausvekkikaihtimet ovat tyylikkäitä ja huomaamattomia suorien linjojensa ja yksinkertaisen muotoilunsa ansiosta. Ne ovat nykyaikainen ja joustava vaihtoehto, sillä ne vievät vain vähän tilaa. Vekkikaihtimet sopivat hyvin heille, jotka haluavat modernin ja monipuolisen ratkaisun. Vekkikaihtimet suojaavat katseiden lisäksi tehokkaasti myös auringolta. On erityisen tärkeää, että kaikki mitat mitataan huolellisesti, jotta räätälöity vekkikaihdin sopii täydellisesti ikkunaasi. Jos annetut mitat ovat virheellisiä, EI tuotetta voi palauttaa. Siksi on tärkeää mitata huolellisesti ja tarkistaa mitat kahdesti varmistaaksesi, että ne ovat oikein.

Yleisempiä kysymyksiä - vekkikaihtimet

Mitä eroa on tavallisilla ja tuplavekkikaihtimilla?

 • Yksinkertainen kangas:
  • Nämä kankaat on merkitty konfiguraattorissa PT-merkinnällä. Tämä tarkoittaa, että kankaassa on näkyviä reikiä naruja varten. Jos valitset pimentävä kankaan huomioi, että rei'istä voi päästä jonkin verran valoa läpi, eikä kangas siten ole täysin pimentävä.
 • Kaksinkertainen kangas (honeycomb):
  • Kaikki nämä kankaat on merkitty HC:llä konfiguraattorissa (HoneyComb). Kaksinkertainen kangas peittää sisäänsä narut, ja kerrosten välissä oleva ilma eristää, mikä säästää energiaa ja vaimentaa ääntä. Jos valitset pimentävän kankaan, on verho täysin pimentävä, sillä tässä kankaassa ei ole narureikiä. Huomioi, että tuplavekkikaihdin tulee aina asentaa vähintään 10 cm etäisyydelle ikkunasta. Materiaaliominaisuuksien vuoksi tarvitaan ilmarako ikkunan ja kankaan väliin. Liian lähelle asennettu tuplavekkikaihdin voi lisätä ikkunan halkeamisen riskiä, kun lämpö ikkunassa jakautuu epätasaisesti. Jos asennat kaihtimen ikkunasyvennykseen, tulee ilmarako huomioida myös vekkikaihtimen molemmille sivuille.

Kuinka asennan vekkikaihtimen?

 • Noudata tuotteen mukana tulevien yksinkertaisia asennusohjeita. Tässä oppaassa on yksityiskohtaiset ohjeet onnistunutta asennusta varten.

Mitä vekkikaihdin pakettiin sisältyy?

 • Kun ostat vekkikaihtimet, sisältyvät vakiomalliset kiinnitysosat sen hintaan. Huomaa kuitenkin, että ruuvit eivät sisälly toimitukseen, sillä ne ovat riippuvaisia kiinnityskohteen materiaalista. On tärkeää, että tarkistat, mitkä ruuvit sopivat parhaiten sille pinnalle, johon haluat tuotteen asentaa. Näin varmistat vakaan ja kestävän asennuksen.

Miten mittaan oikein?

 • Antamasi mitat ovat valmiin verhon lopulliset mitat, mukaan lukien kiinnikkeet ja mahdolliset lisävarusteet. Tarkkojen mittojen saamiseksi voit ladata mittausoppaan. Lue lisää siitä, miten mitata oikein nyörittömiä ja nyörillisiä vekkikaihtimia tästä tai ylös-alas vekkikaihtimia tästä

Voinko saada leveät vekkikaihtimet?

 • Kyllä, voit tilata leveät vekkikaihtimet, mutta on tärkeää huomioida, että yli 140 cm:n pituisten ylös-alas vekkikaihtimien taipuminen on 0,7 cm. Tämä tarkoittaa, että sekä ylä- että alalista voivat olla hieman taipuneet.

Voinko jättää vekkikaihtimet alas, kun olen lomalla?

 • Jotta vekkikaihtimet pysyisivät hyvässä kunnossa, suosittelemme, että käytät niitä säännöllisesti. Kun olet pitkään poissa, verhot kannattaa pitää ylhäällä. Jos vekkikaihdin on ollut pitkään alhaalla, kangas voi löystyä ja sitä on vaikeampi nostaa. Tämä on normaalia, kun kangas venyy ajan myötä, mutta se voidaan korjata nostamalla ja laskemalla verho useita kertoja. Tämä auttaa kangasta palaamaan alkuperäiseen muotoonsa ja toimimaan optimaalisesti. Sama pätee, jos verho on ollut ylhäällä pitkään, jolloin se voi vetäytyä ylöspäin, kun se käyttötauon jälkeen lasketaan uudelleen. Myös tätä voidaan säätää nostamalla ja laskemalla verho useita kertoja.