Hoito-ohjeet untuvalle

Miten hoidan untuvaa?

Untuvapeittoja ja untuvatyynyjä pitää tuulettaa ja ravistella säännöllisesti. Vältä kuitenkin tamppaamista ja imurointia. Untuvatuotteita ei tulisi peittää päiväpeitteellä välittömästi yöunien jälkeen, koska silloin untuva ei voi hengittää yön aikana vartalosta haihtunutta kosteutta pois tehokkaasti. Voiko untuvapeittoa pestä? Untuvatuote on mahdollista konepestä 60 asteessa käyttäen puolta normaalista pesuainemäärästä. Untuvatuotteiden pesussa ei tule käyttää huuhteluainetta. Tutustu tarkemmin tuotteen hoito-ohjelapun pesuohjeisiin.

Rumpukuivaa tyyny ja peitto pesun jälkeen

On erittäin tärkeää rumpukuivata untuvatyyny ja -peitto pesun jälkeen. Käytä rummussa tennispalloja, ravista tuotetta silloin tällöin ja jatka kuivaamista. Nämä toimenpiteet auttavat untuvia ja höyheniä pysymään ilmavina ja kuivattavat peitot ja tyynyt huolellisesti. Mikäli haistat hennon märän untuvan tuoksua, ei tuote ole vielä täysin kuiva. Jatka kuivattamista, kunnes tuote on sisältä asti täysin kuiva ja tuoksuu raikkaalta.

Untuva siirtää kosteutta iholta

Untuvan parhaimpia ominaisuuksia on sen hengittävyys ja kyky siirtää kosteutta iholtasi nukkuessasi. Siksi untuvapeittoa ja -tyynyä ei tule peittää päiväpeitolla heti heräämisen jälkeen, koska untuvan yöllä keräämä kosteus ei ole ehtinyt vielä haihtua. Aloita aamusi siis mielummin ensin rauhallisella aamiaisella ja petaa sänky vasta sen jälkeen niin sekä sinä että untuvatuotteesi voitte paremmin.


Tutustu untuvapeittoihimme täällä>
Tutustu untuvatyynyihimme täällä>