Mitä tarkoittavat eri huonekalutermit?

Mitä tarkoittavat eri huonekalutermit?

Onko sinun vaikea tietää, mikä erottaa eri huonekalutekstiilit toisistaan tai mikä tekee huonekalusta hyvän ja vankkarakenteisen? On monia käsitteitä ja termejä, joita on syytä tarkastella huonekaluja valittaessa. Olemme keränneet tähän joitakin yleisimpiä termejä, jotta tiedät tarkalleen, mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota, kun ostat uusia huonekaluja.

Nämä asiat on hyvä tietää tekstiileistä

Eri tekstiilejä vertailtaessa on hyvä tutustu tekstiilitestien tuloksiin. Yleisimmät testit tehdään altistamalla tekstiilit koneessa hankaukselle pitkän ajanjakson ajan. Tekstiilitestit eivät itsessään kuitenkaan kerro kaikkea tekstiilin laadusta. Esimerkiksi luonnonmateriaalit voivat usein testeissä pärjätä synteettisiä materiaaleja huonommin, mutta niillä on samaan aikaan monia muita hyviä ja tärkeitä ominaisuuksia, jotka kannattaa myös ottaa huomioon tekstiilejä vertailtaessa.

NYPPYYNTYMISEN KESTÄVYYS / PILLING RESISTANCE: Kuinka paljon kangas kestää ennen kuin se nyppyyntyy.
Arvo 2-3 nyppyyntyy kohtalaisesti, yleisesti hyväksytty standardi
4-5 erittäin hyvä laatu, nyppyyntyy vain vähän
5 nyppyyntymätön materiaali

VÄRIN VALONKESTO / COLOR FASTNESS TO LIGHT: Kuinka paljon valoa tekstiili kestää ennen haalistumista. Asteikolla 1-8, jossa 1 tarkoittaa erittäin huonoa ja arvo 7-8 loistavaa.

MARTINDALE-LUKU: Kuinka paljon hankausta tekstiili kestää, ennen kuin yksittäiset kuidut ohenevat.
Arvo 20,000-30,000 kovan kulutuksen kestäville huonekaluille, jotka on tarkotiettu kotitalouskäyttöön.
Arvo 30,000+ vahvimmille tekstiilieille, jotka kestävät kaupallista kulutusta esimerkiksi ravintolatuoleissa ja toimistokalusteissa.

KUIVAHANKAUSKESTO / DRY RUBBING: Kuinka paljon tekstiili voi päästää väriä sen ollessa kuiva.
Asteikolla 1-5, jossa 1 tarkoittaa erittäin huonoa hankauskestoa ja 5, ettei tekstiili päästä väriä ollenkaan. Yleisesti hyväksytty hyvä arvo on 4.

HANKAUSKESTO MÄRKÄNÄ / WET RUBBING: Kuinka paljon tekstiili päästää väriä märkänä.
Asteikolla 1-5, jossa 1 tarkoittaa erittäin huonoa hankauskestoa ja 5, ettei tekstiili päästä väriä ollenkaan.
Yleisesti hyväksytty hyvä arvo on 3-4.

Huonekalujen rakenne ja puulajit

Kun investoit uuteen huonekaluun tai sänkyyn, on hyvä ulkonäön lisäksi kiinnittää huomiota lukuisiin muihin asioihin. Huonekalun rakennustapa ja sen valmistuksessa käytetyt materiaalit vaikuttavat paljon huonekalun mukavuuteen ja pitkäikäisyyteen. Forms+Objects-huonekalut ja Nordic rest™ -sängyt valmistetaan skandinaavisen käsityöperinteen mukaisesti ja yhteistyössä eurooppalaisten huonekaluasiantuntijoiden kanssa. Heillä on vankka asiantuntemus materiaaleista ja rakennetyypeistä ja siten osaaminen valmistaa laadukkaita ja pitkäikäisiä huonekaluja.

FSC-MERKINTÄ: FSC-merkityssä tuotteessa on käytetty vähintään 50 % Forest Stewardship Councilin sertifioimaa puuta. Sertifikaatti saadaan vastuullisesta metsänhoidosta, joka auttaa säilyttämään luonnon monimuotoisuutta.

MASSIIVIPUU: Massiivipuusta valmistetut huonekalut on käsitelty ja muotoiltu, jotta ne saisivat halutun muodon ja ominaisuudet. Massiivipuun etuna on, että se on vahva materiaali, jota voidaan hioa ja pintakäsitellä monta kertaa. Luonnonmateriaalina massiivipuulle on kuitenkin ominaista myös se, että se elää vuodenaikojen mukaan reagoiden kosteuden ja lämpötilan vaihteluihin. Tämä voi lopulta johtaa puussa halkeamiin, jos sinulla on epäonnea etkä huolla materiaalia.

PUUVIILU: Puuviilusta valmistetut huonekalut valmistetaan runkomateriaalista, kuten lastulevystä tai MDF-levystä, jonka päälle liimataan ohut kerros massiivipuuta. Viilun etuna on, että sen pinta on yleensä hieman sileämpi ja hienompi kuin itse runkomateriaali. Viilusta valmistetut huonekalut ovat usein vakaampia, ja niissä on massiivipuuhuonekaluja pienempi halkeamien ja elämisen riski.

HDF: High Density Fibre Board on levytyyppi, joka on rakenteeltaan tiheämpi ja vahvempi kuin muut levyt, kuten lastulevy ja MDF-levy.

Patjat ja nukkumismukavauus

Oikean patjan valitseminen voi olla haastavaa. Hyvässä patjassa on usein kehittynyt rakenne, jota voi olla vaikea ymmärtää. Alta voit lukea lisää patjoihin ja nukkumiseen liittyvistä termeistä, jotta sinun olisi helpompi löytää juuri sinulle sopiva oikea patja.

HR-polyuretaanivaahto: High Resiliance -polyuretaanivaahto on korkealaatuinen vaahtomateriaali. Tämä vaahtomuovi on pehmeämpää, joustavampaa ja pitkäikäisempää kuin tavallinen vaahtomuovi.

LATEKSI: Lateksi on jalostettu luonnontuote, jossa puusta saatua luonnonlateksia käsitellään saippualla ja sulfaatilla ilmavan vaahtomateriaalin tuottamiseksi. Lateksipatja tarjoaa lisätukea ja paineenalennusta.

35kg/m3: Tämä merkintä kertoo, kuinka paljon raaka-ainetta patjaan on käytetty, eli kuinka tiheää materiaali on. Paino kertoo, kuinka paljon yksi kuutiometri patjamateriaalia painaa.

Pussijousitus: Pussijousissa patjan kierrejouset ovat laadun säilyttämiseksi erillisissä pusseissa, jonka ansiosta jouset voivat liikkua toisistaan riippumatta.

Vyöhykkeellinen pussijousitettu patja: Vyöhykkeellisessä patjassa on pehmeämmät vyöhykkeet hartioille ja lantiolle ja kiinteämmät vyöhykkeet pään ja vyötärön alueelle, johon kehon painoa kohdistuu vähemmän. Näin patja mukautuu kehoosi ja antaa optimaalisen tuen sinne, missä sitä tarvitset. Kehon paino vaikuttaa tukeen, ja myös patjan vyöhykkeiden määrä määrittää, kuinka hyvää tukea patja tarjoaa. Mitä enemmän vyöhykkeitä, sitä paremmin patjan tuki mukautuu kehosi mukaan.

Lue lisää Nordic rest™ -patjoista ja sängyistämme ja löydä itsellesi sopiva sänky tästä.