Joogatarvikkeet ja kuntoiluvälineet kotitreeniin

Joogatarvikkeet ja kuntoiluvälineet kotitreeniin

Luo oma joogastudio kotiisi! Hemtexin tuotevalikoima on nyt laajentunut ikiomalla joogatarvikkeiden ja kuntoiluvälineiden mallistolla, jotka sopivat täydellisesti kotiharjoitteluun ja ovat yhtä käytännöllisiä kuin kauniita. Mallisto on suunniteltu matalan ja keskitason intensiteetin kotiharjoitteluun, ja sen tavoitteena on madaltaa liikkumisen kynnystä ja tehdä kotiharjoittelusta mukavaa ja helppoa.

Kaikki mitä tarvitset joogaharjoitteluun ja treeniin kotona

Mallisto koostuu treenituotteista, kuten joogamatosta, tyynyistä, joogablokista ja lihasten hierontavälineistä. Tehokkaaseen voimaharjoitteluun kotona löydät kuminauhat, kahvakuulat ja kuntopallon. Lue lisää Body & Mind -tuotteista täältä.

Aloita asettamalla realistiset harjoittelutavoitteet

Aloita kotiharjoittelu asettamalla realistiset tavoitteet, jotka motivoivat harjoitteluun, mutta jotka eivät ole liian kunnianhimoiset, jotta pystyt pitämään myös pitkäjänteisesti kiinni treenitavoitteistasi. Jos haluat aloittaa päivittäisen uuden rutiinin, voi olla hyvä aloittaa vain lyhyellä 10-15 minuutin treenillä päivässä. Saatat huomatakin viihtyväsi matolla pidempään, mutta kohtuullinen tavoite yleensä auttaa sekä harjoittelun aloittamisessa että sen loppuunsaattamisessa.

Tärkeintä on, että tavoite tuntuu kohtuulliselta ja realistiselta. Silloin jaksat aloittaa treenin myös hieman raskaamman päivän jälkeen, vaikka sinua hieman väsyttäisi. Muista mukauttaa liikunnan taso mielialasi mukaan, sillä joinakin päivinä voi olla täydellinen päivä tehokkaalle voimaharjoittelulle, kun taas toisina päivinä voi sopia paremmin rauhallinen joogasessio tai meditaatio.

Näin käytät joogatarvikkeita, palloa ja kuminauhoja kotona

Alla esittelemme lyhyesti joitakin yleisimpiä tapoja käyttää Body & Mind -tuotteita. Tarvikkeita voi käyttää monin eri tavoin ja suosittelemmekin, että etsit myös rohkeasti verkosta videoita, joissa näytetään, miten esimerkiksi joogablokkeja, hierontarullia ja bolsteria käytetään. Kannattaa myös ilmoittautua hyvän ohjaajan joogatunnille, jos haluat oppia ja totutella kaikkiin harjoituksiin ennen kuin aloitat kotona.

Harjoittele mukavasti joogamatolla

Joogablokki

Joogablokki on uskomattoman monipuolinen ja sitä voidaan käyttää monella eri tavalla. Monet käyttävät mielellään yhtä tai kahta blokkia asennoissa, joissa voi olla vaikea ylettyä lattialle, kuten yllä olevassa kuvassa. Koetko siltaseisonnan epämukavaksi ranteillesi? Kokeile asettaa kaksi palikkaa seinän viereen ja pitää niistä kiinni sen sijaan, että laittaisit kätesi lattialle.

Voit käyttää joogablokkeja myös erilaisissa voimaharjoituksissa, kuten punnerruksissa, L-istunnassa (istu suorilla jaloilla ja nosta itsesi käsilläsi lattialta) tai harjoitellaksesi jalkojen ristiin asettamista ja hyppäämistä käsivarsien kautta (edistyneempi harjoitus, jota monet tekevät joogaharjoituksissaan).

Joogablokit sopivat erinomaisesti myös kehon eri osien alle rentoutumista varten. Kokeile esimerkiksi sijoittaa blokki lapaluiden alle (mieluiten keskitasolle) ja toinen blokki pään alle (alimmalle tasolle). Makaa näin muutaman minuutin ajan, keskity hengitykseesi ja tunne, kuinka rintakehäsi avautuu ja korjaa asentoa, joka kumarassa olemisesta syntyy. Voit myös asettaa blokin alaselän alle itsellesi sopivalle tasolle.

Eri kokoisilla rullilla rentoutat lihaksiasi ja poistat kireyksiä

Hierontarulla ja yksinkertainen tai tuplapallo

Yksinkertaista hierontapalloa voidaan käyttää jännityksen purkamiseen aina hartioista jalkoihin. Aseta pallo jäykkien lihasten alle joko seinää vasten seisoen tai maaten ja nojaa palloon kehosi painolla. Aloita varoen – voit pitää itsesi paikoillaan tai liikkua hieman, mutta älä paina liikaa äläkä jätä palloa yhteen paikkaan muutamaa minuuttia pidemmäksi aikaa. Tuplahierontapallo on ihanteellinen käytettäväksi lapaluiden välissä.

Hierontarullaa käytetään suurempiin lihasryhmiin, kuten reisiin, jalkoihin ja pakaroihin. Aseta rulla jäykän lihaksen alle ja rullaa varovasti edestakaisin. Suosittelemme pitämään harjoituksen muutamassa minuutissa ja toistamaan sen enintään kaksi tai kolme kertaa viikossa.

Meditaatiotyyny, istuintyyny ja bolsteri

Meditaatiotyynyä ja istuintyynyä käytetään ensisijaisesti istumaan mukavasti meditaation tai hengitysharjoitusten aikana. Useimpien ihmisten on helpompi istua suorassa, jos asento nousee hieman ylös lattiasta. Bolsteri on kiinteämpi tyyny, jota käytetään usein venyttelyyn ja rentoutumiseen. Kokeile esimerkiksi istua polvillasi nojaten bolsteriin venyttääksesi reisien etuosaa ja lantiota nojautumalla taakse.

Kuminauhoilla treenaat tehokkaasti ja turvallisesti

Treenipallo ja treenikuminauhat

Harjoituspallo sopii erinomaisesti moniin erilaisiin keskivartaloharjoituksiin, joissa sinun on käytettävä sekä suuria että pieniä lihaksia vartalon hallintaan. Kokeile seistä lankussa kädet lattialla ja jalat pallon päällä. Pyöritä sitten pallo allasi vetämällä polvet rintaa kohti.

Valikoimastamme löydät myös eri pituisia ja eri vastuksen harjoituskuminauhoja. Ne sopivat erinomaisesti venyttelyyn ja erilaisiin voimaharjoituksiin koko keholle. Kokeile esimerkiksi kiinnittää pitkä nauha portaiden kaiteeseen ja vedä nauhaa itseäsi kohti kyynärpäät lähellä vartaloa samalla, kun keskityt puristamaan lapaluita yhteen. Esimerkki lyhyellä nauhalla tehtävästä harjoituksesta on, että pujotat nauhan jalkojesi yli ja vedät sen polviin asti, kyykisty hieman ja ota sivuaskeleita. Voit myös maata kyljelläsi, edelleen nauha polvien ympärillä, ja nostaa ja laskea yläpolvea pitäen jalat yhdessä.

Lisätarvikkeet kotitreeniin

Hemtexin kattavasta tuotevalikoimasta löydät myös tyylikkäät pyyhkeet sekä juomapullot kotitreeniin. Näin mattosi pysyy siistinä ja huolehdit nestetasapainostasi koko treenin ajan. Suosittelemme treeniin erityisesti hieman ohuempaa pyyhettä, jotta tunnet maton edelleen hyvin allasi ja ohuempi pyyhe on myös kätevä ottaa mukaan, jos treenaat muualla kuin kotonasi.