Kuitu

Tekokuitu on helppohoitoinen materiaali, joka kestää hyvin pesusta toiseen ja kuivuu nopeasti.

Ontelokuitu, pallokuitu ja mikrokuitu.

Ero untuvan ja kuidun välillä on melko pieni. Nykypäivän kuitupeitot ovat kevyitä ja ilmavia ja tyynyt kimmoisia ja säilyttävät muotonsa pitkään. Tavallisimpia kuituja ovat ontelokuitu, pallokuitu ja mikrokuitu. Ontelokuitu tekee peitosta pehmeä ja ilmavan. Pallokuitutäyte tuo tyynyyn ja peittoon lisää joustavuutta.

Kuidun hoito-ohjeet

Pidä hyvää huolta myös kuitupeitostasi ja -tyynystäsi. Mitä paremmin hoidat niitä, sitä pidempään ne pysyvät hyvänä. Kuitutuotteita kannattaa tuulettaa usein. Käytä tyynynsuojusta, joka on helppo irrtoittaa pesuun. Kuitutuotteet voi pestä 60 asteessa käyttäen puolta normaalista pesuainemäärästä. Kuitutuotteiden pesussa ei tule käyttää huuhteluainetta.

Pallokuituiset tuotteet tulee rumpukuivata tennispallojen kanssa, jotta kuidut saadaan eroteltua toisistaan mahdollisimman hyvin. Ilman tennispalloja on mahdollista, että pallokuitu paakkuuntuu. Kuivaamisen aikana ravista pallokuitutuotetta silloin tällöin ja jatka kuivaamista. Ontelokuitupeitossa kuidut ovat mattomaisesti peiton sisällä. Ontelokuitupeittoa kuivatessa ei saa käyttää tennispalloja, sillä pallot saattavat rikkoa kuitumaton.