Pese ikkunat oikein

Katso parhaat vinkit puhtaisiin ikkunoihin. Pese oikealla tavalla ja nauti kirkkaista laseista.

Kevät ja aurinko, mikä ihana yhdistelmä! Harmi vain, että lisääntyvä valo saa lian näkymään selvemmin. Ikkunoiden pesemisen ei kuitenkaan tarvitse olla niin tylsää, kuin mitä voisi luulla. Tässä muutamia käteviä vinkkejä, joiden avulla ikkunoistasi tulee hohtavan puhtaat.

Pese ikkunat oikeanlaisilla välineillä

Homma helpottuu, kun valitset oikeanlaiset välineet. Käytä siis hyvää ikkunalastaa. Kotoa löytyy varmasti vanha rätti, jolla saat ikkunat pestyä. Jos sellaista ei kuitenkaan ole, revi rätti vanhasta lakanasta, johon olet kyllästynyt. Siitä ei enää irtoa nukkaa, toisin kuin talouspaperista. Mikrokuituliina on myös täydellinen valinta likaisten ikkunoiden ja peilien pesemiseen.

Rätin ja lastan lisäksi tarvitset vain sangollisen haaleaa vettä, pari pisaraa tiskiainetta sekä hitusen kärsivällisyyttä!

Näin peset ikkunasi helposti hohtavan puhtaiksi seitsemällä yksinkertaisella vaiheella:

1.Täytä sanko haalealla vedellä ja lisää sekaan pari pisaraa tiskiainetta.
2. Pese ikkuna puhtaaksi kostealla rätillä. Koko ikkunaruutu saa olla kostea.
3. Vedä ikkunalastalla ylhäältä alas koko matkalta hieman painaen.
4. Kuivaa lasta rätillä.
5. Käy lastan kanssa läpi ne kohdat ikkunasta, jotka ovat vielä märät.
6. Jatka näin sivulta toiselle, kunnes koko ikkuna on kuiva.
7. Pyyhi ikkunoiden reunat – valmista tuli!

Mikä puhdistusaine sopii parhaiten?

Älä käytä ikkunanpesuaineita. Ne tekevät ikkunaan kalvon ja ikkunasta tulee helposti laikukas. Parhaiten ikkunoiden pesu hoituu haalealla vedellä, johon on lisätty pari pisaraa tiskiainetta. Tämä tapa on myös ammattilaisten suosiossa.

Toki muidenkin aineiden käyttö on sallittua. Voit lisätä pesuveteen esim. tilkan saippuaa tai huuhtelukirkastetta (tiskikoneissa käytettävää) saadaksesi ikkunoista hohtavan puhtaat. Vanha vinkki on käyttää pesussa etikkaa, jonka sanotaan poistavan ikkunasta rumat raidat.

Nauti puhtaista ikkunoista myös talvella

Pesetkö ikkunat pakkasella? Lisää pesuveteen vähän vahvaa alkoholia, jotta vesi ei jäätyisi.

Hohtavan puhtaat ikkunat auringon paistaessa

Auringonpaiste antaa energiaa, mutta ikkunat kannattaa pestä pilvisemmällä säällä. Auringon paistaessa on toimittava nopeasti, koska vesi kuivuu äkkiä ikkunaruutuihin ja niihin tulee rumia raitoja.

Älä pyyhi sanomalehtipaperilla

Ehkä olet kuullut ikkunoiden kuivaamisesta sanomalehtipaperilla? Se on vanha vinkki, joka toimi aikana, jolloin painomusteen seassa oli lyijyä. Nykyään sitä ei kuitenkaan ole. Toki osa raidoista lähtee pois, mutta lopputulos on silti hieman epäsiisti.

Kuivaa kuin ammattilainen

Toisten mielestä lastaa kuuluu vetää laajoin liikkein puolelta toiselle. Se toimii hyvin varsinkin suurempien ikkunoiden kohdalla. Silloin on tärkeää muistaa se, että liike ei pysähdy keskellä ikkunaa, jotta ikkunaan ei jää raitoja. Testaa ja valitse sinulle parhaiten sopiva tapa. Ja varmista, että käyttämäsi lasta on puhdas ennen kuin aloitat. YouTubesta löytyy paljon hyviä vinkkivideoita!

Toivottavasti olet saanut käyttökelpoisia ikkunanpesuvinkkejä. Harjoitus tekee mestarin, sanotaan. Jos sinulta kuitenkin puuttuu välineet tai kärsivällisyys, voit hyvin antaa homman ammattilaisen käsiin!