Verhoja makuuhuoneeseen

Hyvän unen verhot

Makuuhuoneeseen on hyvä luoda rauhoittava ja rentouttava ympäristö, joka kutsuu hyviin uniin. Mutta makuuhuoneessa voi toki myös lukea kirjaa tai katsella televisiota, joten nekin kannattaa ottaa huomioon verhoja valitessaan.

Pimennysverhot

Jos nukut parhaiten pimeässä, kannattaa sinun valita makuuhuoneeseen pimennysverhot. Pimennysverho sulkee valoa ulkopuolelle samalla kun ne suojaavat huonekalujasi haalistumiselta auringonvalon vaikutuksesta.

Voit valita erityisen pimennysverhon, kaksi verhotankoa tai tuplakiskot. Mikäli valitset jälkimmäisen, aseta paksu verho taakse ja ohuempi eteen. Hyvä vaihtoehto pimeästä pitävälle on vuoritettu verho. Riippumatta siitä minkä verhon valitset, asenna se mahdollisimman lähelle ikkunaa ja hyvän matkaa ikkunanpielien ulkopuolelle. Huone tulee silloin mahdollisimman pimeäksi. Mikäli haluat herätä auringonnousuun, valitset tietenkin ohuemman verhon makuuhuoneeseen.

Lämpötila

Mieti mihin ilmansuuntaan makuuhuoneesi ikkuna osoittaa. Etelään tai länteen aukeavaan ikkunaan aurinko paistaa monta tuntia päivässä ja huoneen lämpötila voi kohota huomattavasti. Silloin kannattaa valita joustava verhoratkaisu, joka laskee huoneen lämpötilaa, esim. rullakaihdin, tai paksummasta kankaasta kudottu verho. Muista vetää verhot auringon eteen!

Näkyvyys

Jos tahdot sisään mahdollisimman paljon valoa, mutta estää näkyvyyttä ulospäin, kannattaa valita ohut ja kevyt verho.