Flanelli

Pöyheää ja ihanan pehmeää

Flanellipussilakanat

Flanelli - lämmin ja pehmä talvikauden suosikki

Puuvilla on tavallisin raakamateriaali flanellin valmistuksessa erilaisten villavaihtoehtojen lisäksi.

Pöyheä ja ihanan pehmeä

Flanellin valmistus aloitetaan kutomalla kangasta tavallisella palttinatekniikalla. Tämän jälkeen kangas käsitellään karheaksi koneessa, jossa terävät piikit karheuttavat pinnan kuluttamalla osan puuvillakuiduista. Lopputuloksena on luonnollisen pehmeä, hieman pöyheän tuntuinen pinta, mikä on flanellille tyypillistä.

Kangas on saanut kovan käsittelyn

Karheaksi käsittely voi olla joko enemmän tai vähemmän voimakasta. Siksi flanelli materiaalina on melko hauras, ja sen kestävyys määräytyy langan laadun ja puuvillakuitujen pituuden perusteella. Jotta flanellin pinta ei nyppyyntyisi ja se säilyisi pitkään hyvänä, suosittelemme, ettei flanellisia tuotteita kuivattaisi kuivausrummussa.

Nuku lämpimästi

Flanellin pöyheä ja pehmeä pinta saa petauksen tuntumaan heti hieman lämpimältä, jonka vuoksi flanellipussilakanat sopivat erityisen hyvin viileämpään vuodenaikaan. Jos olet herkkä palelemaan ja viileisiin lakanoihin pujahtaminen tuntuu ikävältä, suosittelemme kokeilemaan flanellia. Yhdistä flanellipussilakanat lämpimän untuva- tai kuitupeiton kanssa ja ihana lämmin petaus on valmis!

Lankavärjätty flanelli

Vuodevaatteet lankavärjätystä flanellista on valmistettu kuiduista, jotka jo ennen kudontaa on läpivärjätty. Valmis kangas on tuolloin pehmeää ja säilyttää värinsä pesusta toiseen erityisen hyvin. Värjäysprosessin vuoksi lankavärjätty flanellituote on myös arvokkaampi.