10 vinkkiä viihtyisään terassi- ja parvekesisustukseen

10 vinkkiä viihtyisään terassi- ja parvekesisustukseen

Auringonsäteiden loistaessa yhä kirkkaammin on ihana siirtyä viettämään aikaa ulos. Sisusta nyt kotiisi terassi, parveke tai piha, jossa viihdyt koko kesän! Olemme koonneet sinulle 10 helppoa vinkkiä, jolla onnistut upean ulkotilan loihtimisessa.

1. Valitse tarpeesi mukaiset puutarhakalusteet

Valitse oikeat pihakalusteet terassillesi. Aloita suunnittelu tarpeesi määrittelystä, haluatko luoda ihanan istuinryhmän, ruokailutilan vai kenties molemmat? Päätä sitten sisustuksesi värimaailma, haluatko käyttää kirkkaita värejä vai oletko enemmän vaaleiden sävyjen ystävä? Puutarhakalusteiden valikoimastamme löydät molempia! Kaikki ulkokalusteemme ovat kestäviä ja säänkestäviä - täydellisiä Suomen sääolosuhteisiin.

2. Loihdi viheralueet kätevästi ruukuilla

Eri kokoisilla ja muotoisilla ulkoruukuilla luot käden käänteessä näyttäviä istutuksia parvekkeelle ja terassille. Voit käyttää niitä myös kotisi sisääntulossa toivottamaan vieraat tervetulleeksi ja luoda ruukkuistutuksilla näkösuojaa pihallesi. Ja mikä parasta, pakkasenkestäviä ulkoruukkujamme voit säilyttää ulkona ympäri vuoden!

Sommittele ruukkuihin eri kokoisia kasveja ja kukkia, voit käyttää jopa pieniä puita! Ruukkuja on helppo kastella ja voit siirtää niitä aina tarpeen mukaan sinne, mihin haluat vehreyttä. Vita-ruukku toimii ylösalaisin käännettynä myös pikkupöytänä – kuinka näppärää!

3. Somista torkkupeitoilla ja koristetyynyillä

Kuten kaikki tiedämme, voivat Suomen kesäillat olla koleita, joten terassille ja parvekkeelle on hyvä vara mukava viltti tai kaksi! Jos palelet herkästi, voi lämmin villahuopa olla sinulle paras vaihtoehto. Lisää sisustukseesi kauniita koristetyynyjä, jotka luovat lisämukavuutta ja tyyliä.

4. Tyylikkäät ja käytännölliset istuintyynyt

Istuintyynyt ovat hyvin monikäyttöisiä ja valikoimastamme löydät lukuisia eri vaihtoehtoja eri tarpeisiisi. Yleensä istuintyynyjä käytetään puutarhatuoleissa, mutta ne soveltuvat moneen muuhunkin. Istuintyynyissämme on kätevä kantokahva, joten voit helposti ottaa sen mukaan rannalle tai kesäpiknikille. Istuintyynyllä istut mukavammin kalliolla ja ne sopivat myös veneeseen! Erityisen suuret istuintyynyt sopivat ihanasti auringonottotuoliin tai pidemmälle penkille. Voit käyttää niitä lisäksi myös rantapatjana!

5. Luo tunnelmaa LED-lyhdyillä

LED-valaisimet sopivat täydellisesti ulkosisustukseen, sillä niissä ei ole johtoja. Lataat vain valaisimen ja käytät siellä missä haluat! Voit valita sisustukseesi myös käteviä paristokäyttöisiä LED-valoketjuja, jolloin ne on helppo asentaa sinne mihin tarvitset tunnelmavalaistusta.

6. Luo ihana kesäkattaus

Pöytäliina luo pohjan kauniille kattaukselle. Valitse rento kesäinen pellavapöytäliina tai käytännöllinen vahaliina, joka on helppo pyyhkiä puhtaaksi läikytyksistä ja siitepölystä.

Näyttävä kesäkattaus syntyy upealla pellavapöytäliinalla

7.  Loihdi tunnelmaa kynttilöillä

Kynttilät luovat ihanaa tunnelmaa auringon laskiessa. Sijoita kynttilöitä sekä lyhtyihin, kynttiläkippoihin että kynttilänjalkoihin, jos ilta ei ole kovin tuulinen. Aseta valmiit asetelmat pöydälle, sivupöydälle ja isoimmat pilarikynttilät vaikka lattialle tai portaille.

8. Tuoreet kukat somistukseen

Korista tuoreilla kukilla ja upealla maljakolla. Kaunis kukkakimppu pöydällä antaa viimeistellyn ilmeen. Voit mahdollisuuksien mukaan loihtia ihanan luonnonkukkakimpun tai käyttää leikkokukkia kaupasta. Kimpun ei tarvitse olla täydellinen, anna kädenjälkesi näkyä!

9. Nauti auringosta

Terassi ja parveke on täydellinen paikka auringossa rentoutumiseen ja D-vitamiinin tankkaukseen. Luo siis viihtyisä istuinryhmä ja paikka missä voit pötkötellä rennosti. Lisää aurinkovarjo, mukavat istuintyynyt, rantapyyhe ja suosikkimusiikkiasi. Muista myös aurinkosuoja!

10.  Käytä hyödyksesi kaikki ulkotilasi ulottuvuudet

Pidä ulkosisustuksesi kepeänä ja avoimena. Käytä tilan pimeämpiä kohtia säilytystilana ja luo huoneentuntua esimerkiksi kevyillä verhoilla. Korissa voit kätevästi säilyttää torkkupeittoja. Jos sinulla on tilaa, voi terassilämmitin olla hyvä hankinta, jolla pidennät terassikautta pitkälle syksyyn.