Kaunis, klassinen ja käytännöllinen.

Pellava – kaunis, klassinen ja käytännöllinen

Yhtä lailla esteettiset kuin puhtaan käytännölliset syyt puhuvat sen puolesta, miksi kannattaa valita pellavasta valmistetut vuodevaatteet. Pellava on ensinnäkin todella kaunis ja klassinen materiaali, joka vuodevaatteissa tuo mieleen tunnelmallisen pensionaatin asuinhuoneen. Pellavassa laadun voi konkreettisesti tuntea iholla, ja sen hohtavaa pintaa ei muissa tekstiileissä ole. Toiseksi pellavan valintaa puoltaa myös sen käytännöllisyys: materiaalina pellava hylkii likaa, ja ohutkuituiselle pellavakankaalle riittää hellävaraisempi pesu kuin karkeammalle lankalaadulle.

Siirtää lämpöä pois iholta

Sen lisäksi että pellava hylkii likaa, se myös imee hyvin kosteutta ja siirtää pois kehon ylimääräistä lämpöä, minkä ansiosta pellavalakanat tuntuvat mukavan viileältä ihoa vasten.

Miksi pellava?

Pellavalakanat eivät nukkaannu, vaan näyttävät ahkerankin käytön jälkeen yhä kuin uusilta, kunhan tuotteita on pesty ja hoidettu oikein. Pellava vaatii materiaalina hieman enemmän työstämistä kuin esimerkiksi puuvilla, ja sen vuoksi Hemtexin pellavainen pussilakanasetti on myös hieman kalliimpi kuin puuvillainen tuote. Koko pellavavalikoimamme löydät myymälöistämme.

Suosikit
Kirjaudu