Standard postipaketti nyt vain 4,95 - paketin toimittaa Posti
Kuinka pyyhkeet kannattaa pestä

Kuinka pyyhkeet kannattaa pestä

Raikas, puhdas pyyhe antaa hyvän olon tunteen.

Miten pyyhkeet kannattaa pestä pesukoneessa?

Uusi, puhdas pyyhe on ihanan tuntuinen. Kaikki pyyhkeemme voidaan pestä 60 asteessa ja se on aste, jota suosittelemme. Jotkut suosivat pesua 90 asteessa, mutta tämä kuluttaa kangasta ja myös energiaa enemmän. 60 astetta riittää hyvin ja poistaa kaiken lian ja useimmat bakteerit. Muista myös, ettet ylitäytä pesukonetta, jotta pyyhkeillä on tilaa liikkua! Riittävä tila rummussa on myös tärkeää huuhtelun kannalta, jotta pyyhe puhdistuu täysin. Jotta pyyhkeen pehmeys ja ilmavuus säilyisivät, suosittelemme pyyhkeiden kuivaamista kuivausrummussa. Jos taas pidät enemmän vastapestyn pyyhkeen karhesta tunnusta, suosittelemme kuivaamaan pyyhkeet ilman kuivausrumpua.

Millä pesuohjelmalla pyyhkeet kannattaa pestä?

Kaikki pyyhkeemme on valmistettu 100 % puuvillasta, ja ne voidaan pestä tavallisella puuvillaohjelmalla. Tarkista aina tuotteen pesuohjeet! Tästä voit tarkistaa mitä pesuohjeen eri symbolit tarkoittavat:

Aste: Tämä symboli osoittaa pesuveden lämpötilan. Merkki kertoo sekä sen, kuinka paljon lämpöä tekstiili kestää, että sen, mikä lämpö riittää tuotteen puhdistamiseen. Tämän symbolin alla voi olla myös yksi tai kaksi viivaa, mikä tarkoittaa, että tuote on pestävä hellävaraisella tai erityisen hellävaraisella ohjelmalla. Astemerkki voidaan korvata myös kädellä, joka tarkoittaa, että tuote tulisi pestä käsin tai koneessa käsipesuohjelmalla.

Valkaisu: Kolmiosymboli kertoo, jos tuotetta voi valkaista kloorilla tai muulla valkaisuaineella. Jos symbolin päällä on risti, tuotetta ei saa valkaista lainkaan. Jos kolmion läpi sen sijaan kulkee kaksi vinoviivaa, voit käyttää kloorivapaata valkaisuainetta.

Rumpukuivaus: Rumpukuivausmerkintä kertoo, että tuotteen voi kuivata kuivausrummussa. Jos tämän symbolin yläpuolella on risti, tuotetta ei saa kuivata rumpukuivauksessa. Symbolin pisteiden määrä osoittaa, kuinka suurta kuumuutta tuote kestää - mitä enemmän pisteitä, sitä suurempaa kuumuutta tuote kestää. Tämän symbolin sijasta voit löytää myös symbolin, joka osoittaa, että tuote on kuivattava narulla tai kuivaustelineessä. Tämä näkyy neliönä, jonka yläreunassa on kaareva viiva.

Silitysrauta: Tämä symboli kertoo, voiko tuotetta silittää vai ei, ja kuinka kuuma silitysrauta voi silitettäessä olla. Kuten kuivausrummun kohdalla, symbolin pisteiden määrä osoittaa, kuinka paljon kuumuutta tuote kestää, joten ota tämä huomioon silitysrautaa säätäessäsi.

Kemiallinen pesu: Yllä olevassa pyöreässä ympyrässä on joko risti tai "P". Jos ympyrässä on P, voi tuotteen pestä kemiallisesti. Jos ympyrän yläpuolella taas on risti, tuotetta ei saa puhdistaa kemiallisesti.

Kuinka usein pyyhkeet tulisi pestä?

Suosittelemme pesemään kylpyhuoneessa käyttämäsi pyyhkeet kerran viikossa ja tarvittaessa useammin. Vinkki! Suosittelemme, että ripustat pyyhkeen tangolle tai narulle käyttökertojen välillä, jotta se kuivuu nopeammin ja kerää vähemmän bakteereja pesujen välillä.

Miten saan valkoiset pyyhkeet taas valkoisiksi?

Kalkki, lika, hiki ja pesu muiden värien kanssa voivat värjätä valkoisia pyyhkeitä. Kaikkia pyyhkeitä ei pidä valkaista valkaisuaineella, mutta onneksi on olemassa hellävaraisempia vaihtoehtoja valkoisuuden takaisinsaamiseksi. Voit käyttää esimerkiksi etikkaa tahranpoistoaineena ja lisätä sitä pesukoneeseen perusteellisempaa pesua varten. Myös noin desilitra sitruunamehua yhdistettynä pesuaineeseen voi kirkastaa tekstiilejä.

Mitä voit pestä yhtäaikaisesta pyyhkeiden kanssa?

Pyyhkeet voivat värjäytyä nopeammin, jos ne altistuvat aineille, joita on usein erilaisissa hiustuotteissa. Siksi suosittelemme välttämään pyyhkeiden pesemistä yhdessä sellaisten vaatteiden kanssa, jotka ovat olleet kosketuksissa hiusten kanssa. Kannattaa myös muistaa, että hienoja puuvillaisia vuodevaatteita ei tulisi mieluiten pestä froteepyyhkeiden kanssa. Huomioi myös, että froteesta voi pesussa irrota nukkaa, mikä voi tarttua muuhun pyykkiin.