Näin huolehdit huonekaluistasi

Näin huolehdit huonekaluistasi

Huonekaluihin panostaminen voi olla suuri taloudellinen investointi, joten on entistä tärkeämpää huolehtia niistä hyvin. Näin uudet huonekalusi kestävät hyvänä pitkään. Käyttämällä oikeita suojausaineita, voit pidentää huonekalujesi käyttöikää ja suojata niitä lialta ja tahroilta.

Huonekalujen huoltaminen

Alle olemme koonneet viisi erilaista Guardian-tuotetta, joiden avulla voit huoltaa huonekalujasi:

1. Vaahtopesuaine puhdistukseen

Vaahtopesuaine on erityisesti suunniteltu kaikenlaisten tekstiilien puhdistamiseen ja desinfiointiin. Sen lisäksi sitä voidaan käyttää myös matoilla. Se poistaa tehokkaasti kahvitahrat, punaviinin, hillotahrat ja vastaavat muut tahrat. Vaahtopesuaineen käyttö: levitä suoraan tahraan ja hankaa kevyesti puhtaalla liinalla. Hankaa pyörivin liikkein tahran ulkopinnasta kohti keskustaa. Anna kuivua kokonaan ennen pinnan imuroimista.

 

2. Tekstiilin suojaaminen suoja-aineella eli impregnointi

Muista aina kyllästää eli suojata tekstiilit ja matot ennen niiden käyttöä! Tekstiilien kyllästäminen suoja-aineella estää tahrojen kiinnittymisen kankaaseen ja helpottaa puhdistamista, kun vahinkoja sattuu. Tuote toimii vaikuttamatta kankaan luonnollisiin ominaisuuksiin, ulkonäköön tai hengittävyyteen ja suojaa myös auringon haalistumiselta. Voit kyllästää huonekalut tai maton helposti suihkuttamalla tuotetta tasaisesti koko pinnalle ja antamalla sen kuivua kokonaan ennen huonekalun tai maton uutta käyttöä.

Suojaa sohvat suoja-aineella

3. Vahasuihke puupinnoille

Suihkutettavaa vahaa voidaan käyttää kaikenlaisille puupinnoille, olivatpa ne käsittelemättömiä, vahattuja tai lakattuja. Suihkuta tuotetta tasaisena, ohuena kerroksena pinnalle ja anna vahan kuivua noin 2 minuuttia lakatuilla pinnoilla ja noin 30 minuuttia käsittelemättömillä ja vahatuilla pinnoilla. Kiillota pinta lopuksi puhtaalla ja kuivalla liinalla.


4. Valkopigmentoitu pyyöljy

Valkopigmentoitua puuöljyä käytetään käsittelemättömän puun öljyämiseen tai aiemmin valkoiseksi öljytyn puun ylläpitämiseen. Öljy valmistetaan hienoista, puhtaista öljyistä, eikä se sisällä liuottimia. Sillä on vettä hylkivä vaikutus ja se suojaa puuta kuivumiselta. Tuote on Tanskan Teknillisen Instituutin testaama ja sillä on sisäilmastomerkintä. Levitä tuote tasaisesti pinnalle ja anna sen imeytyä puuhun noin 15 minuutin ajan ennen kuin pyyhit puhtaalla liinalla.

 

5. Palonestoaineella kyllästäminen

Palonestoaineella voidaan kyllästää kaikki imukykyiset luonnolliset ja synteettiset materiaalit. Tätä tuotetta voidaan käyttää kaikkeen pöytäliinoista kynttiläkoristeisiin ja jopa tekokasveihin! Suihkuta haluamasi tuote täysin märäksi noin 25 cm:n etäisyydeltä. Anna kuivua enintään 3 tuntia. Jos tuotteeseen jää valkoisia jälkiä, ne voidaan helposti sivellä pois harjalla tai hieman kostealla liinalla.

Huonekalut & matot

Huonekalut & matot

KATSO KOKO VALIKOIMA