Viileä peitto

Jos sinulle tulee helposti kuuma nukkuessasi, peitto kannattaa vaihtaa ohuempaan ja kevyempään.

Peitto, jossa on vähemmän täytettä on tietenkin viileämpi kuin peitto, jossa on paljon täytettä, mutta on myös muita seikkoja, jotka vaikuttavat peiton lämpöominaisuuksiin - materiaalista riippuen.

Viileät untuvapeitot

Jos etsit viileää untuvapeittoa, tulee sinun valita untuvapeitto, jossa on enemmän höyhentä kuin untuvaa. Höyhen tekee peitosta vähemmän ilmavan ja siten viileämmän. Pienempi grammapaino kertoo myös ohuudesta ja viileydestä. Myös peiton läpi ommellut tikkaukset tekevät untuvapeitosta viileämmän.

Viileät kuitupeitot

Jos haluat mieluummin kuitupeiton, tarkista, kuinka paljon peitto painaa. Mitä pienempi grammamäärä, sitä viileämpi peitto. Viileissä kuitupeitoissamme on jonkin verran eroa, joka riippuu peiton sisältämästä kuidusta. Ontelokuitu muistuttaa koostumukseltaan untuvapeittoa. Myös päälliskankaan lankatiheys vaihtelee ja kaikki nämä piirteet vaikuttavat peiton hintaluokkaan.

Extraviileät peitot

Extraviileitä peittoja on valikoimassamme sekä untuvasta, kuidusta että silkistä. Niissä on vielä vähemmän täytettä kuin viileissä peitossa ja sopivat unissaan hikoilevalle. Extraviileä peitto sopii erittäin hyvin kesäpeitoksi.