Näin puhdistat ja pidät sohvasi siistinä

Näin puhdistat ja pidät sohvasi siistinä

Sohvaan kertyy ajan mittaan likaa, tahroja ja jopa pahoja hajuja. Sohva kannattaakin ajoittain huoltaa kunnolla ja puhdistaa mahdollisimman pian läikytysten ja vahinkojen sattuessa. Olemme koonneet sinulle parhaat vinkit sohvasi hellävaraiseen, mutta tehokkaaseen puhdistukseen.
kotisohva on helppo puhdistaa yksinkertaisin keinoin

1. Aloita sohvan puhdistus imuroimalla

Eläinten karvat, leivänmurut ja muu lika kerääntyvät sohvaan, erityisesti saumoihin ja istuintyynyjen alle. Ennen kuin aloitat sohvan pesun ja puhdistuksen, aloita aina pintalian ja pölyn poistamisella. Helpoiten hoidat sen imuroimalla sohvan kunnolla.

Vinkki: Jos sinulla on vaalea sohva, varmista, että imurin suutin on puhdas, jotta aiemmin imuroimasi vanha lika ei siirry sohvan vaaleaan kankaaseen.

2. Pese sohvan päälliset pesukoneessa

Ennen puhdistamisen aloittamista varmista aina, että tiedät, minkälainen täyte sohvallasi on. Täytemateriaali vaikuttaa sopivaan puhdistustapaan.

Jos sohvatyynyissäsi on irrotettavat päälliset, voit yleensä pestä ne pesukoneessa. Jos päällisessä on tahroja, hoida tahrat pesuohjeen mukaisesti. Muista aina tarkistaa pesuohjeet ennen konepesua tai kankaan muuta käsittelyä.

Vinkki: Sohvanpäällysteiden pesu tulisi tehdä säännöllisesti riippumatta siitä, onko niissä näkyviä tarhroja vai ei. Säännöllinen puhdistus pidentää sohvasi käyttöikää.

3. Tahranpoisto

Läikkynyt viini, pikkulapsen tahmeat kädet tai koiran likaiset tassut - sohvalle tulee väistämättä aika ajoin tahroja. Onneksi on helppoja niksejä, joilla useimmat tahrat voidaan hoitaa tehokkaasti.

Vahingon sattuessa käytä välittömästi puhdasta liinaa tai imukykyistä paperia imemään tahran sisältämä neste kankaan pinnasta. Muista painaa tahraa, älä hankaa, sillä se yleensä pahentaa tilannetta. Kasta sitten puhdas liina lämpimään veteen, jossa on hieman mietoa pesuainetta ja paina liinaa likaista aluetta vasten.

Vinkki: Käsittele sohvan tahrat heti niiden ilmaannuttua. Mitä nopeammin toimit, sitä todennäköisemmin tahra häviää kokonaan ja sohva näyttää taas uudenveroiselta. Muista aina testata puhdistusaineita ensin pienellä alueella, jotta vältät värimuutokset tai kankaan vahingoittumisen.

4. Pahojen hajujen poistaminen

Eikö imurointi tai tahranpoisto auttanut sinua pääsemään eroon sohvan pahasta hajusta? Onneksi tämä on yleensä ratkaistavissa, ja sinulla on todennäköisesti jo kaikki tarvittava kotona. Ruokasooda toimii kuin ihmelääke, kun kyse on hajujen poistamisesta sohvista, matoista ja muista kangashuonekaluista. Ripottele ohut kerros sohvatyynyjen päälle ja anna vaikuttaa noin 1 tunti ennen imurointia ja sohvasi paha haju on poissa!

Vaalea sohva on arempi tarhoille ja lialle

Käytä puhdistuskonetta

Jos haluat puhdistaa sohvan vielä perusteellisemmin, voit käyttää puhdistuskonetta. Tämäntyyppinen puhdistus menee syvemmälle sohvan täytteeseen, jolloin voit poistaa tahrat ja hajut, joista et pääse eroon muilla edellä mainituilla vinkeillä. Puhdistuskoneen voi usein vuokrata suhteellisen edullisesti, joten omaa laitetta ei välttämättä tarvitse hankkia.

Käsittele sohvasi tekstiilisuojalla ennen käyttöönottoa

Jotta sohvasi hylkisi likaa ja tahroja kannattaa se käsitellä Guardianin tekstiilisuojasuihkeella. Vahinkojen sattuessa tahra ei heti imeydy kankaaseen, sillä tekstiilisuoja estää lian nopeaa imeytymistä. Näin sinulla on enemmän aikaa puhdistaa ilmaantunut tahra.