Untuvapeitot

Milloin kannattaa valita untuvapeitto?

Kaikki käyttämämme untuva on RDS-sertifioitua (Responsible Down Standard). Sertifikaatti varmistaa, että untuva ja höyhen tulee vastuullisesti käsitellyistä hanhista ja ankoista.

Yksi untuvan parhaista ominaisuuksista on sen hengittävyys, joka tarkoittaa, että se poistaa tehokkaasti lämpöä ja kosteutta pois iholta nukkuessasi. Valitse sinulle sopiva untuvapeitto. Lämmin untuvapeitto on täydellinen valinta, jos helposti palelet öisin. Jos sinulla taas on välillä kylmä ja välillä kuuma, on keskilämmin untuvapeitto silloin hyvä valinta. Viileä untuvapeitto on sopiva valinta, jos sinulle tulee helposti kuuma nukkuessasi.

Kantavuus kertoo untuvan kimmoisuudesta ja untuvien välissä olevasta ilmavuudesta. Mitä korkeampi luku sitä ilmavampi peitto tai kimmoisampi tyyny. Peiton ilmavuuteen vaikuttaa myös käytetyn untuvan laatu ja mistä eläimestä se on peräisin. Höyhenen ja untuvan suhde puolestaan vaikuttaa peiton lämpöominaisuuksiin. Mitä enemmän untuvaa peitossa on, sitä lämpimämpi ja muhkeampi peitto on kyseessä.

4 helppoa vinkkiä untuvapeiton hoitoon!

1. ravistele ja tuuleta peittoa ajoittain
2. Pese peitto vain harvoin. 1-2 kertaa vuodessa riittää.
3. Kuivaa se aina kuivausrummussa tennispallojen kera, näin peitto säilyttää ilmavuutensa.
4. Pese peitto 60 asteessa ja käytä vain puolet normaalista pesuaineen määrästä. Vältä huuhteluaineen käyttöä.