Löydä oikeat verhot olohuoneeseen

Löydä oikeat verhot olohuoneeseen

Verhoilla on suuri vaikutus tyyliin ja tunnelmaan. Pitkät ja koristeelliset verhot luovat tilaan hyvin erilaisen tunnelman kuin minimalistiset laskostetut verhot. Mieti ennen verhojen valintaa sitä tunnelmaa, jonka haluat verhoilla luoda. Verhojen valinnassa kannattaa myös tyylin lisäksi huomioida muut tarpeet – haluatko samalla luoda näkösuojaa vai ovatko verhot ensisijaisesti koristeellisia vai haluatko mahdollisesti parantaa huoneen akustiikkaa? Haluamme auttaa löytämään tarpeesi mukaiset oikeat verhot olohuoneeseesi.

Mitä tarpeita verhojen tulisi täyttää?

Erilaiset tarpeet ja mieltymykset verhojen valinnassa vaihtelevat. Joskus kysymys on vain tyyliseikoista ja verhoilla halutaan erityisesti luoda tilaan tietty tunnelma, toisinaan verhoilla halutaan olevan enemmän käytännöllinen funktio, kuten katseilta tai auringonvalolta suojaaminen. Kun valitset verhoja, mieti, mitä tarpeita haluat niiden täyttävän. Haluatko, että ne saavat huoneen tuntumaan suuremmalta, haluatko luoda optista illuusiota huonekorkeudesta vai kaipaatko tilaan enemmän kodikkuutta? Haluatko verhojen vähentävän huoneen kaikua tai toivotko niiden suojaavan ikkunoiden vetoisuudelta? Yleisesti ottaen tekstiilit ikkunoissa ja niiden ulkopuolella ja jopa seinillä vaimentavat paljon ääntä. Mitä paksumpi kangas, sitä parempi vaikutus. Sametti ja villa soveltuvat erityisen hyvin ei-toivotun kaiun vaimentamiseen.

Kevyet verhot päästävät valon tilaan

Huomioi olohuoneen koko verhovalinnassa

Verhoja valitessasi ota huomioon olohuoneesi koko. Jos olohuoneesi on pieni ja haluat sen näyttävän tilavammalta, kiinnitä huomiota verhon kuvioon ja väriin. Pieni huone voi näyttää suuremmalta pienillä kuviokankailla. Vaaleilla, läpikuultavilla kankailla on sama vaikutus. Vastaavasti suuret kuviot sopivat paremmin suuriin huonetiloihin.

Jos sinulla on pieni ikkuna ja haluat luoda illuusion suuremmasta ikkunasta, valitse ikkunaleveyttä reilusti pidempi verhotanko ja ripusta verhot niin, ettei ikkunan todellinen leveys selvästi näy.

Shop the look

Shop the look

Mistä väreistä ja kuvioista pidät?

Värien ja kuvioiden valinta on hyvin henkilökohtaista, joten huomioi oma tyyli ja maku. Seinien väriin sointuvat verhot antavat neutraalimman ilmeen kuin kontrastivärit. Siksi on syytä miettiä, missä määrin haluat verhojen herättävän huomiota tai sulautuvan muuhun sisustukseen.

Lämpimän ja viihtyisän ilmapiirin luomiseksi olohuoneeseen suosittelemme paksumpia ja tukevampia verhoja, kuten samettiverho Malin ja Maxin kaltaisia verhoja, jotka ovat samalla eristävät ääntä ja suojaavat myös vedolta. Syvät jalokivisävyt tai hillityt maan sävyt luovat myös lämpimän tunnelman.

Mikäli taas haluat keventää huoneen tunnelmaa ja lisätä tilan valoisuutta, suosittelemme valitsemaan kevyitä vaaleita verhoja, kuten pellavaverho Selman, Sinan tai kestosuosikkiverhomme Oton, jonka kangas muistuttaa pellavaa.

Aurinko- ja näkösuojaa tarjoavat verhoratkaisut

Säle- ja vekkikaihtimet ovat ulkonäöltään minimalistisia, ja ne sopivat erinomaisesti sekä valon rajaamiseen että näkösuojaukseen. Sälekaihtimia ja niiden läpi pääsevää valoa on helppo säätää ja niiden kulmaa säätämällä saat myös lisää yksityisyyttä. Vekkikaihtimet on valmistettu taitetusta kankaasta, joka voidaan sijoittaa ikkunan ylä- ja alapuolelle sekä "kelluvaksi" ikkunan keskelle. Toisin sanoen voit siis vetää niitä ylös ja alas juuri haluamallasi tavalla. Mikä tahansa verho, joka suojaa auringolta, auttaa myös suojaamaan huonekaluja ja tekstiilejä haalistumiselta.

Pimennysverhoilla ja aurinkosuojilla voi olla myös energiaa säästävä vaikutus, sillä ne eristävät vedolta talvella ja estävät huoneen ylilämpenemistä kesäaikana.

Verhojen ripustus

Verhot voi ripustaa monella tavalla. Viime vuosina on paljon suosittu hotellimaista tuplaripustusta, jossa verhoja on kaksi kerrosta – ohut, läpinäkyvä sisäpuolella ja paksumpi verho ulkopuolella. Valitse tämän tyylin ripustukseen kattoon tai seinään kiinnitetty verhokisko ja pitkät verhot. Tällä ripustustyylillä saat tyylikkään ja eksklusiivisen ilmeen.

Myymälöistämme ja verkkokaupastamme löydät kaiken mitä tarvitsen verhojen ripustukseen – tangoista ja kiskoista nipsuihin, somistukseen ja tietysti kattavan valikoiman itse sivuverhoja, verhokappoja ja näkösuojia. Jos et ole aivan varma, mitä valita, auttavat myyjämme sinua mielellään oikean valinnan tekemisessä.