Standard postipaketti nyt vain 4,95 - paketin toimittaa Posti
Näin peset patjan

Näin peset patjan

Anna raikkaan petauksen ulottua myös itse sänkyyn! Pidä huolta muutamista yksinkertaisista rutiineista, joiden avulla sänkysi ja patjasi pysyvät raikkaana, puhtaana ja hygieenisenä. Minimoi muutamilla helpoilla toimenpiteillä pölypunkkien esiintyminen, pölyyntyminen ja ikävät tahrat.

Näin puhdistat ja huollat patjasi

Sänky on helppo pitää hygieenisenä, kun hankit patjan, jossa on pestävissä oleva päällinen. Päällinen voidaan helposti irrottaa ja pestä pesukoneessa. Noudata päällyksessä olevia hoito-ohjeita. Venytä pesty päällinen märkänä. Näin päällisen kuitutäyte ei pääse kutistumaan ja patjanpäällinen on helppo asettaa takaisin patjan päälle. Emme suosittele patjanpäällisen kuivaamista kuivausrummussa kutistumisriskin vuoksi.

Kun patjanpäällinen on pesussa, voit aloittaa itse patjan puhdistamisen.

Aloita imuroimalla patja huolellisesti. Käytä huonekalusuutinta tai harjalla varustettua suutinta. Imuroi koko patja reunoja unohtamatta. Kiinnitä huomiota saumoihin ja kulmiin.

Puhdista patja ja poista mahdolliset tahrat Guardian-vaahtopesuaineella. Suihkuta puhdistusainetta suoraan patjalle, jossa on tahroja tai värimuutoksia. Hiero vaahto kankaaseen puhtailla sormilla, liinalla tai pehmeällä sienellä. Anna vaahdon vaikuttaa muutaman minuutin ajan ennen kuin pyyhit kostealla liinalla. Vaahtopuhdistusainetta voidaan käyttää uudelleen, jos tahraa on vaikea poistaa.

Vinkki! Muista poistaa uudet tahrat mahdollisimman pian, jotta vältät patjan kosteusvauriot ja tahran kuivumisen. Kuivuneen tahran poistaminen voi olla vaikeampaa.

Anna patjan kuivua kokonaan ennen petauspatjan, patjansuojuksen ja vuodevaatteiden petaamista sänkyyn. Patjan täydellinen kuivuminen voi kestää 24 tuntia.

Suosittelemme petauspatjan päällisen pesua kahdesti vuodessa ja pääpatjan päällisen pesua kerran vuodessa. Pese päälliset aina myös tarvittaessa. Jos haluat pidentää pesuväliä, suosittelemme erillisen patjansuojuksen hankkimista. Se on todella helppo irrottaa ja pestä usein, näin petauksesi on aina mahdollisimman raikas ja hygieeninen.

Seuraavassa on muutamia yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla voit pitää sänkysi ja makuuhuoneesi hygieenisenä:

1. Käytä patjansuojusta

Käyttämällä patjansuojusta voit pitää sänkysi kätevästi puhtaana. Helposti irrotettava ja konepestävä patjansuojus suojaa sänkyäsi pölyltä, hieltä ja tahroilta!

2. Kyllästä patja

Käyttämällä patjoihin ja sänkyyn tekstiilikyllästettä pidennät kankaan kestävyyttä, estät tahroja ja suojaat auringon haalistumiselta. Kyllästys estää myös patjan kosteusvaurioita!

3. Vältä sängyn petaamista joka päivä

Vältä sängyn päivittäistä petaamista heti heräämisen jälkeen, sillä se hidastaa kosteuden ja lämmön haihtumista patjasta. Tämä ei ole ihanteellista sängyn hygienian kannalta. Anna sen sijaan patjan tuulettua taittamalla pussilakana tai laittamalla se välillä sivuun! Voit pedata sängyn muutaman tunnin jälkeen heräämisestä.

4. Käännä patjaa säännöllisesti

Jotta patjaa voidaan tuulettaa ja minimoida sen kuluminen, suosittelemme, että käännät sekä pääpatjaa että petauspatjaa 3-4 kertaa vuodessa. Nosta ne seinää vasten muutamaksi tunniksi, jotta ne tuulettuvat hieman enemmän!

5. Pidä huoneen kosteus ja lämpötila alhaisena

Sänkysi säilyy raikkaampana ja hygieenisempänä, kun makuuhuoneesi on viileä ja ilmankosteus matala. Huolehdi makuuhuoneen kunnollisesta tuulettamisesta ja pidä lämpötila matalana, mieluiten maksimissaan 18 asteessa.