Hemtex + Emma von Brömssen Designyhteistyö

Ilmavia kuoseja, joissa paratiisilinnut koristavat Hemtexin uuden designyhteistyön tuotteita

Emma kertoo Paradis-kuosista

Paratiisilinnut tarkkailevat meitä juhlallisesti oksiltaan muotoilija Emma von Brömssenin uudessa kuosissa Paradis. Siivet ja pyrstösulat sulautuvat ympäröivään lehvistöön ja lintujen höyhenpeitteen kuviot kertautuvat siellä täällä näkyvissä pienissä kävyissä.


Inspiraatiota Aasiasta

Emma von Brömssen oli äskettäin palannut kotiin Japanin matkalta, kun hän kehitteli Paradis-kuosin, ensimmäisen yhteistyönsä Hemtexin kanssa. - Kuosi on minulle melko tyypillinen. Aasialaiset ja japanilaiset kuosit inspiroivat minua. Pidän muodoilla leikkimisestä ja siksi työskentelenkin usein yhdellä värillä.

Kuosien syntyminen

Kankaiden ja tapettien kuosit koostetaan raportiksi, jota toistetaan uudestaan ja uudestaan koko pinnalla. Kuviomuotoilijan haasteena on luoda raportti, kooste alkuperäisestä kuviosta, niin että kuvio soljuu luonnollisesti eikä huomio kiinnity liitoskohtiin. – Haluan kuosieni olevan koristeellisia kokonaisuuksia. Osioiden ei tule pistää silmään. Toistuvuuden toimivuus on oleellisessa asemassa siinä millainen kuosista tulee. Prosessi on hyvin jännittävä, hän sanoo.

Ajatuksena Paradis-kuosissa oli piilottaa linnut lehvistöön sulauttamalla niiden pyrstösulkien muodot ympäröivien lehtien muotoihin. Emma tiesi jo alusta alkaen, että kuosista tulisi ilmava. Sen sijaan hän ei aloittanut kuosin luomista mistään tietystä puusta. Muodot itsessään ovat tärkeitä, ei niinkään se, että aiheet olisivat realistisia.

Uusi kuosi on maalattu siveltimellä ja musteella yhdellä ja samalla värillä. Vaihtelut väreissä Emma tekee muokkaamalla värin määrää siveltimessä. Ennen maalaamisen aloittamista on kuitenkin paljon työtä. – Alussa minulla on jokin ajatus kuviosta ja siitä miten tahdon sen rakentaa. Aloitan tekemällä luonnoksen raportista ja siitä miten sen tulisi soljua. Sitten piirrän koko kuviokoosteen lyijykynällä oikeassa mittasuhteessa ennen kuin alan maalata siveltimellä, hän kertoo.

Hän skannaa maalatun koosteen ja hienosäätää yksityiskohdat tietokoneella, ottaa pois jotain tai lisää jotain. Mutta hän ei muokkaa pois siveltimenjälkeä. – Maalausjälki saa näkyä. Jälki saattaa olla hieman epätasaista tai väri saattaa tulla rajojen yli, mutta se elävöittää kuviota. Siitä tulee sellainen kuin siitä tulee. Kuvion ei aina tarvitse olla niin viimeistelty, siinä saa mieluusti olla jotain kutkuttavaa.

Näillä tuotteilla onnistut